Sel Edirne Esnafını Dara Düşürdü

Sel Edirne Esnafını Dara Düşürdü

Edirne’de yaşanan nehir taşkınları en çok esnafı vurdu. Su taşkınları nedeniyle Pazarkule Sınır Kapısı kapanınca Yunanistan’dan Edirne’ye gelemeyen Yunanlılar, Ulus Pazarı ve Alipaşa Kapalı Çarşı esnafını dar boğaza düşürdü.
Her gün yüzlercesinin Edirne’ye uğradığı ve döviz bıraktığı Yunanlılar, nehirlerin taşmasıyla bugünlerde Edirne’ye uğramaz oldu. Edirne Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu, son zamanlarda su baskınları nedeniyle Edirne ticaretinin zarar gördüğünü söyledi. Kapalı çarşı ve kent esnafının yaşanan sel nedeniyle mağdur olduğunu açıklayan Reisoğlu, "Sel nedeniyle Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen misafirlerimizin korkuları vardır. Edirne esnafı da zarar görmektedir. Yetkililerin bir an önce nehir taşkınlarına çözüm bulması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
Ulus Pazarı esnaflarından Ahmet Ceylan ise, "Taşkından dolayı işlerimiz çok iyi değil. Bulgaristan ve Yunanistan’dan kimse gelmediğinden dolayı işlerimiz kötü. Yaptığımız cirolar düşük. Pazara gelmemiz çok da mantıklı değil. Mazot parasını kurtaramaz olduk" dedi.
Sel sıkıntısı nedeniyle Yunanlıların Edirne’ye gelemediğini vurgulayan Alipaşa Kapalı Çarşı esnaflarından Ali Çalışkan, "Su taşkınlarından dolayı Yunanistan vatandaşlarının korkuları var. Alışverişlerimiz durgun. Piyasalar kötü" sözlerini kaydetti.