Selaniklilerin ‘pilav Günü’ Bağcılar’da Devam Etti

Selaniklilerin ‘pilav Günü’ Bağcılar’da Devam Etti

Selanikliler tarafından Mahmutbey’de 90 yıldır sürdürülen “Geleneksel Pilav Günü” renkli görüntülere sahne oldu. Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da katıldığı etkinlikte dev kazanlarla pişirilen pilavlar 10 bin kişiye dağıtıldı.
Mahmutbey’de Selanik göçmenleri tarafından 90 yıldır devam eden ‘Pilav Günü Geleneği’ Bağcılar Belediyesi’nin verdiği destekle gerçekleştirildi. Dev kazanlarda pişirilen etli pilavlar 10 bin kişiye ikram edildi. Öğle namazına müteakip gerçekleştirilen pilav gününe eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı. Mahmutbey Merkez Camii’nde yapılan programda okunan duaların ardından ikram edilen pilavları almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.
“GELENEĞİ SÜRDÜRMEMİZ LAZIM”
Etkinlikten dolayı Selanikliler Derneği’ne ve hayırseverlere teşekkür eden Mutlu, “90 yıldır devam eden bir hayır bu. Bunlar birliğimizi beraberliğimizi güçlendiren hayır hizmetleridir. Bu geleneği sürdürmemiz lazım” dedi.
Bağcılar’da 90 yıllık bir geleneğin yaşatılmasından memnun olduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin de, “120 yıl öncesinde Selanik’te başlayan uygulamayı Selanik’ten mübadele ile gelen vatandaşlarımız devam ettirmekte. Gördüğünüz gibi 10 bin civarında vatandaşımızın burada pilav ve etten oluşan ikramı almakta ve hasbi hal etmekte, görüşmekte. Bizde belediye olarak kendilerine gerekli yardımları sağlayıp vatandaşlarımızla beraber oluyoruz” şeklinde konuştu.
Etli pilav ve aşureyi almak için sıraya giren vatandaşlar gelenekten dolayı memnun olduklarını belirterek Bağcılar Belediyesi’ne ve Selanikliler Derneği’ne teşekkür etti.