Selçuk Belediyesi’nden Denizcilik Eğitimi

Selçuk Belediyesi’nden Denizcilik Eğitimi

Türkiye’nin en uzun plajlarından Pamucak Plajı’na ev sahipliği yapan Selçuk, turizm konusundaki ataklarına bir yenisini eklemek için harekete geçti. Selçuk Belediyesi, denizcilik faaliyetleri ile ilgilenenler için de Amatör Denizcilik Eğitimi düzenleyecek.
Selçuk Belediyesi bir yeniliğe daha imza attı. Denizciliğe meraklı olan ile halkı için Amatör Denizcilik Eğitimi düzenleyecek.Denizcilik terminolojisi, denizcilik mesleği, denizde hayat, denizde emniyet ve güvenlik, denizcilik meteorolojisi, seyir, çatışmayı önleme ve elektronik seyir gibi eğitimlerin de verileceği 5 günlük eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verilecek.
ÜCRETSİZ OLACAK
Denizi, tarihi, iklimi ve coğrafi konumuyla dünyanın dikkatini çeken Selçuk İlçesi’nde denizcilik üzerine faaliyetler de hız kesmiyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi işbirliği ile Amatör Denizcilik Eğitimi için harekete geçen Selçuk Belediyesi, eğitim için kayıtları başlattı. Toplumda Denizcilik bilincinin ve ruhunun yayılması ve geliştirilmesi çerçevesinde 2-6 Şubat tarihleri arasında saat 13.00 ile 17.00 arasında ücretsiz olarak düzenlenecek eğitimi Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesinde görevli Prof. Dr. Gülden Cerit verecek.
KAYITLARA YOĞUN BAŞVURU
Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı salonunda 2 Şubat günü başlayacak olan eğitimde gezi, eğlence, spor ve amatör balıkçılık gibi faaliyetlerde kullanılan ulusal standartlar uygulanacak. Amatör Denizcilik Eğitiminde ayrıca kursiyerlere Denizcilik terminolojisi, Denizcilik mesleği, denizde hayat, denizde emniyet ve güvenlik, denizcilik meteorolojisi, seyir ve çatışmayı önleme ve elektronik seyir gibi eğitim de verilecek. Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetleri Biriminde alınan başvuruların yoğun olduğu kaydedilirken, başvuru takviminin sürdüğü bildirildi.