Selçuk Üniversitesi’nde Yeni Akademik Yıl Heyecanı

Selçuk Üniversitesi’nde Yeni Akademik Yıl Heyecanı

Selçuk Üniversitesi’nde (SÜ) 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı’na başlamanın heyecanı yaşanıyor.
15 Eylül 2014’te Alaeddin Keykubat Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek ‘Açılış Dersi’ kapsamında dünyaca ünlü Türk bilim adamı Prof. Dr. Gazi Yaşargil akademik yılın ilk dersini verecek.
Rektör Prof. Dr. Gökbel, Prof. Dr. Yaşargil’in kendini sadece Türkiye’de değil dünyada kanıtlamış önemli bir bilim insanı olduğunu belirterek, “Yüzyılın Beyin Cerrahı seçilen Sayın Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in engin deneyimlerinden yararlanacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.
BİRİNCİLERE IPAD
15 Eylül 2014 tarihinde başlayacak olan yeni akademik yıl kapsamında hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. ‘Açılış Dersi Etkinliği’ ilk olarak Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı tarafından icra edilecek müzik dinletisiyle başlayacak. Ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, yeni eğitim-öğretim yılı kapsamında akademik ve idari personel ile öğrencilere hitap edecek. 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı’nda fakültelerini birincilikle kazanan öğrencilere Rektör Prof. Dr. Gökbel ve protokol üyeleri tarafından IPAD hediye edilecek.
ONUR KONUĞU PROF. DR. GAZİ YAŞARGİL
Son olarak dünyaca ünlü bilim adamı, Türk tıp dünyasının yetiştirdiği en önemli nörocerrahlardan Prof. Dr. Gazi Yaşargil akademik yılın ilk dersini verecek. Amerikan Beyin Cerrahları Birliğince ‘Yüzyılın Beyin Cerrahi’ seçilen ve bugüne kadar pek çok ulusal ve uluslararası ödüllerle adını tıp dünyasına altın harflerle yazdıran Prof. Dr. Yaşargil, çalışmalarını ve deneyimlerini Selçuk Üniversitesi mensupları ile paylaşacak.
“PROF. DR. YAŞARGİL’İ AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYACAĞIZ”
Yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı içinde olduklarını ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Bu yıl ilk akademik dersini bizleri kırmayarak aramıza katılacak olan dünyaca ünlü bilimadamı Prof. Dr. Gazi Yaşargil verecek. Yüzyılın Beyin Cerrahı seçilen Sayın Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in engin deneyimlerinden yararlanacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Kendilerini üniversitemizde ağırlamaktan onur duyacağız. Selçuk Üniversitesi’nin adına yakışır bir eğitim-öğretim yılı geçireceğimize inanıyorum” dedi.