Selçuklu’da Camiler Çocuk Parklarıyla Bütünleşiyor

Selçuklu’da Camiler Çocuk Parklarıyla Bütünleşiyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçesi Belediyesi Park Bahçeler ve Fen İşleri ekipleri ilçede yer alan Hafız Necati Coşan, Çınarlı ve İmam-ı Azam Camilerinde çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarına devam ediyor.
“Şeffaf Cami Alanı” olarak nitelendirilen proje, Selçuklu İlçe Müftülüğü ile koordineli olarak gerçekleştiriliyor. Cami cemaati ve mahalle sakinleri tarafından da olumlu karşılanan çalışma ile cami alanları ve parklar birleştiriliyor.
Vatandaşlardan gelen istek ve önerileri dikkate alarak belediyecilik faaliyetlerini sürdüren Selçuklu Belediyesi, belirlenen plan dahilinde cami alanlarının görsel güzelliğini arttırıyor. Mevcut haliyle vatandaşların ihtiyaçlarına yeterince cevap veremeyen cami çevreleri yürütülen çalışmalar neticesinde daha modern ve kullanışlı hale gelecek. Cami ve çevrelerini daha büyük ve bütünsel alanlar haline getirmeyi amaçladıklarını belirten yetkililer, titizlikle yürütülen çalışmaların sosyal yaşam alanları olan cami çevrelerini kullanım alanı geniş mekanlar haline getireceğini söyledi. Selçuklu İlçe Müftülüğü ile işbirliği ile gerçekleşen çalışmaları mahalle sakinleri ve cami cemaati de olumlu karşılıyor.
Selçuklu Belediyesi Park Bahçeler ve Fen İşleri ekipleri Yazır Mahallesi Hafız Necati Coşan, Erenköy Mahallesi Çınarlı ve Hanaybaşı Mahallesi İmam-ı Azam Camileri’nde yürütülen çalışma ile bu alanlara 2 bin 150 metrekare kilitli parke döşedi. Ayrıca her cami bahçesine çocuk oyun grubu kurum işi tamamladı. Çalışmaların tamamlanması ile yaklaşık 4 bin metrekare alan çimlendirilecek. Ayrıca bu alanlara 7 adet kameriye, 16 adet bank ve 19 adet çöp kovası kurulumu da tamamlanmış olacak.