Selçuklu’da Lokaller Emeklileri Bir Araya Getiriyor

Selçuklu’da Lokaller Emeklileri Bir Araya Getiriyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarına kazandırılan emekli lokalleri, emeklilerin uğrak mekanları arasında yer alıyor.
Selçuklu Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı sosyal tesislerle her yaş grubundan insana hizmet vermeye devam ediyor. Selçuklu Belediyesi’ne bağlı Sakarya, Özalan, Akıncılar, Dumlupınar, Aydınlıkevler, Gazalya Hatun, Selçuki Hatun ve Mahperi Hatun Emekli Lokallerinden yaklaşık 13 bin emekli faydalanıyor. Günlerinin büyük bir bölümünü emekli lokallerinde geçiren emekliler zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor ve birlikte hoşça vakit geçiriyor. Selçuklu Belediyesi tesislerinden istifade eden emeklilere kütüphane, gazete, televizyon ve kantin hizmeti sunuluyor. Emekliler için çeşitli kültürel etkinlikler ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriliyor. Lokallerde Konya Müftülüğü ile işbirliği çerçevesinde Kur’an-ı Kerim eğitimi başlarken, talepte bulunan emekliler için tiyatro ve tasavvuf musikisi eğitimleri de planlandı.
Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek prova çalışmalarını sürdüren ve Yaşlılar Haftası gibi farklı etkinliklerde sahne alan Emekli İlahi Korosu da çalışmalarına devam ediyor.
Lokallerden istifade eden emekliler, Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan lokallerde bir araya gelerek, sohbet ettiklerini ve son derece iyi vakit geçirdiklerini, insanların bir araya gelmesinde sosyal mekanların büyük önemi olduğunu söyledi. Emekliler, bu tür sosyal mekanların sayısının artmasını arzu ettiklerini ifade ederek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğun İbrahim Altay’a teşekkür etti.