Selçuklu’da Yeşil Doku Güçleniyor

Selçuklu’da Yeşil Doku Güçleniyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, ilçeye yeni park ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ederken, mevcut parkları da revize ediyor.
Konya’nın en büyük yeşil alan projelerini hizmete sunan Selçuklu Belediyesi, yeşil alan ve park yapımı projelerine yenilerini ekliyor. 7’si mevcut parkların revizesi, 8’i yeni park yapımı olmak üzere toplam 15 parkın yapımı ile yeşil alan çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ravza Parkı revize çalışmalarını yerinde inceleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu’ya kazandırdığımız modern parklar ile hemşehrilerimizi yeşil alanla buluşturuyoruz. Selçuklu’da 1 milyon metrekare park hedefini aşarak 5 yılda 1 milyon 470 bin metrekare park alanı yaptık. Sahada çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 130 bin metrekarelik alanda yapmış olduğumuz 32 parkın açılışını henüz gerçekleştirmedik. Bu yıl içinde 15 parkın çalışmalarına devam ediyoruz. 120 bin metrekarede 15 yeni park ve mevcut parkların revize çalışmaları sürüyor. Şu anda Ravza Parkı’ndayız. Burası içerisine yaptığımız Mahperi Hatun Mahalle Konağı ile birlikte yeniden düzenleniyor. Bu düzenlemeler sırasında mevcut yeşil dokunun zarar görmemesi için projemizi ona göre organize ediyoruz. Park tamamlandığında 10 bin metrekarelik alanda hem Ravza Parkı yenilenmiş olacak, hem de Mahperi Hatun Mahalle Konağı ile Işıklar Mahallesi’ne önemli bir tesis kazandırmış olacağız” dedi.
Sille Himmet Ölçmen Barajı’nda yapılacak olan çevre düzenleme, rekreasyon ve park alanı projesi ihalesinin gerçekleştiğini söyleyen Başkan Altay, “Yeşil alan çalışmalarımız devam ederken buradan hemşehrilerimize bir müjde de vermek istiyorum. Sille Barajı’nın ihalesi yapıldı. Böylece Konya büyük bir rekreasyon alanına kavuşmuş olacak. Hemen yanı başımızda içerisinde 2 milyon 400 bin metrekare suyun bulunduğu, motorlu ve motorsuz su sporlarının yapılabildiği, piknik alanlarından oluşan yeni bir alan kazandırmış olacağız. Yaklaşık 20 milyon TL’ye mal olacak bu proje ile Selçuklu yeşil alan hedeflerine hızla ilerliyor. Sille Barajı’nı göl haline getirecek proje ile buranın dinlenme, piknik ve mesire alanı olarak kullanılmasının yanı sıra birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapması da hedefleniyor. İzci kampı merkezi, yelken kulübü, uçurtma tepesi, kır kahvesi, çay bahçesi, seyir ve etkinlik terası, ahşap gezinti yolları, çim amfi, macera parkı, çocuk oyun alanları, spor alanları gibi farklı etkinlik alanları vatandaşların hizmetine sunulacak. Yapılması hedeflenen çalışmaların tamamlanmasından sonra baraj büyük bir göle dönüşecek” diye konuştu.