Selçuk’un Organik Ürünleri Selvefa Markasıyla Satışta

Selçuk’un Organik Ürünleri Selvefa Markasıyla Satışta

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi, bünyesindeki Prof. Dr. Cenap Tekinşen Et ve Süt Ürünleri Araştırma Uygulama Ünitesi’nde üretilen et, süt, yumurta ve pek çok organik gıdayı artık kendi markasıyla tüketicilerle buluşturuyor.
Ürünlerin fakülte binası içindeki satış ünitesinde satıldığını söyleyen Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Uçar, “Ürettiğimiz et ve süt ürünlerini SELVEFA (Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi) markasıyla tescil ettirdik. Ürünlerimiz tamamen organik olmakla birlikte el değmeden ve hijyenik ortamda hazırlanıyor. Halk sağlığını tehdit etmeyen ve gönül rahatlığıyla tüketebilecek bu ürünlerimizi çiftliklerimizden tüketicilerin sofralarına ulaştırıyoruz” dedi.
“SON DERECE HİJYENİK KOŞULLARDA ÜRETİM”
Et ve süt ürünleri üretiminde kalite ve gıda güvenliğinin dikkate alındığını söyleyen Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Uçar, “Selçuk Üniversitesi bünyesindeki Prof. Dr. Hümeyra Özgen Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nde üretilen hammaddeler, Prof. Dr. Cenap Tekinşen Et ve Süt Ürünleri Araştırma ve Uygulama Ünitesi’nde Besin Hijyeni ve Teknoloji Bölümü hocalarımızın kontrolünde öğrencilerimizin de katılımı ile hijyenik koşullarda işlenmektedir. Ünite kıyma, et, sucuk, pastırma, salam, sosis, hamburger, inegöl köfte, pastörize süt, dondurma, peynir, yoğurt, tereyağı ve günlük yumurtaya kadar pek çok et ve süt ürününün üretimini yapmaktadır” diye konuştu.
“ÖĞRENCİLER İÇİN UYGULAMA ALANI”
Et ve Süt Ürünleri Araştırma ve Uygulama Ünitesi’nin öğrenciler için de son derece faydalı bir uygulama merkezi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Uçar, “Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknoloji Bölümünün lisans ve lisansüstü uygulamalı eğitimini desteklemek üzere 1994 yılında hizmete açılan Et, Süt Araştırma-Geliştirme ve Uygulama Ünitemizde hayvansal ürünleri işlemekteyiz. Örneğin öğrencilerimize Dondurma ve Buzlu Süt Ürünleri adlı seçmeli ders verilmektedir. Bu dersi alan öğrencilerimiz tesisimizde günlük 150-200 kilogram dondurma üretebilmektedir. Öğrencilerimiz teorik olarak öğrendiklerini pratiğe dönüştürerek, okul bitiminde doğrudan sektöre girebiliyor. Bu yüzden uygulamalı derslere ilgi oldukça yoğun oluyor. Öğrencilerine sunduğu uygulama alanlarıyla fakültemizi çoğu veteriner fakültelerinin içinde tek örnek olarak gösterebiliriz” şeklinde konuştu.
“ÜRÜNLER SELVEFA ADIYLA SATIŞA SUNULUYOR”
Ürettikleri ürünler için marka tescilini yaptırdıklarını belirten Prof. Dr. Gürken Uçar, “Ürünlerimizi SELVEFA adıyla satışa sunuyoruz. Ürünlerimizin satışını şu anda fakültemiz içindeki birimde gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde ürettiğimiz SELVEFA ürünlerini kampus içerisinde daha büyük bir alanda tüketicilerle buluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tamamen organik, hijyenik ve sağlıklı olan ürünlerimizi tüketiciler gönül rahatlığıyla tüketebilirler. Bu tesisin işlevsel hale getirilmiş olması, eğitim ve öğretime sağlayacağı fayda kadar Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne de ekonomik katkı ve tanınırlık açısından çok şey kazandıracaktır. SELVEFA markasının Konya’da ve Türkiye’de bilinirliğini artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.