Sele kapılan kadının cesedi bulundu

Sele kapılan kadının cesedi bulundu

Önceki hafta tek çocuğunun düğününü yapan Pakize Kalfalı'nın ölümü ailesini yasa boğdu. Gönen'de dün etkili olan ekili arazilerin zarar görmesine, birçok ev ve işyerlerinin sular altında kalmasına neden olan sağanak yağmur, Gönen'e 18 kilometre mesafedeki Asmalı Dere Köyü'nde yaşayan bu sırada evinin önünde duran evli ve 1 çocuk annesi Pakize Kalfalı'nın, köy içerisinden geçmekte olan derenin taşması sonucu sele kapılmasına yol açtı.

Pakize Kalfalı'nın bulunması için dün gece yapılan arama çalışmalarından sonuç alamayan jandarma ve arama kurtarma ekipleri, talihsiz kadının cesedini, köylerine 3 kilometre mesafedeki Kocagöl Köyü yakınlarındaki boş bir arazide buldular. Önceki hafta tek çocuğu olan Cengiz Kalfalı'yı evlendiren Pakize Kalfalı'nın cenazesi, köylerinde toprağa verilecek.

Köylerinde böyle bir sel olayının daha önce yaşanmadığını söyleyen köy halkı, "içerisinde saban balyaları bulunan dere 2 metre yükseldi. Pakize Kalfalı kaçamadan sulara kapıldı. Sonra gözden kayboldu. Korkunç bir olaydı" dediler. Bu arada meteoroloji yetkilileri Gönen'e dün gün boyunca 61 kilo yağmur düştüğünü, yağışların bugünde devam edeceğini açıkladı.