Selendili Hayırsever Yüksek Okul İçin Arsasını Bağışladı

Selendili Hayırsever Yüksek Okul İçin Arsasını Bağışladı

Selendi’ye kazandırılması düşünülen Meslek Yüksek Okulu’nun arsası Hayırsever Sait ve Hülhizar Kahraman tarafından derneğe bağışlandı. Manisa’nın Yüksek Okulu olmayan tek ilçesi konumundaki Selendi, özlemle beklediği meslek yüksek okul için arsa tapusuna kavuştu. Hayırsever Sait Kahraman (70) ve eşi Hülhizar Kahraman (66) ilçe merkezine 500 metre uzaklıkta Selendi girişi Türbe Mevkii’nde içinde meyve ağaçları bulunan 19 dekar 577 metre kare arsayı meslek yüksek okul yapılması amacıyla dernek yönetimine tapusuyla birlikte bağışladı.
Selendi Yüksek Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Erol, "İlçemizin kalkınmasında büyük rol oynayacak olan, bsacasız fabrika tabiri edilen, yüksek okulun yapılması için hayırsever Hacı Sait ve eşi Hülhisar Kahraman arkadaşlarımız kutluyorum. İnşallah bu işin başlangıcını onlar başlattılar, şimdi sıra önce siyasilere daha sonra da Selendi halkına düşüyor bu arsanın üzerine binayı en kısa sürede yapıp istediğimiz, yıllardır hayalini ettiğimiz yüksek okulumuza kavuşuruz. Seçim zamanında şimdiki Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün seçim çalışması için geldiği ilçemizde vatandaşlara hitap ederken ’yüksek okulun binasını biz yapacağız’ demişti. Şimdi ben kendisine sesleniyorum. İşte size arsa, yine Ak Parti Manisa Milletvekili MKYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi en son Selendi’de muhtarlar ile yapılan toplantıda bina işini çözün okulu kazandıralım, protokol yapalım demişti. Şimdi bizler arsa işini çözdük sıra sizde" diyerek hayırsever aileye teşekkür etti.
Hayırsever Hülhisar Kahraman ise, "Rüyamda görmüştüm onun için arsamızı bağışta bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah burada öğrencilerimiz geleceğin Türkiyesi’ni oluşturmak ve bizlerden sonraki nesilleri yetiştirmek için eğitim yapılacak. Eğitime yapılan her yatırım geleceğe yapılan yatırımdır" diyekonuştu.
Sait Kahraman ise, "İlçede her zaman yüksek okul konuşuluyordu. Ancak bir türlü sonuca gidilemiyordu. Eşimle birlikte karar verdik, arsamızı bağışladık. Gençlerin okuması için küçük de olsa bir katkıda bulunduysak ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.