Selfie çubuğunu tarihe gömecek icat: Fotokite

Selfie çubuğunu tarihe gömecek icat: Fotokite

Akıllı telefonlar çıkınca eski emektar telefonlarımızı nasıl tarihin karanlıklarına gömdüysek, selfie çubuklarının da çok yakında aynı kaderi paylaşması kaçınılmaz. Şimdilerde çok moda olsa da, selfie çubukları kimine göre kaba, kimine göre yetersiz. Bu konuya eğilen Sergei Lupashin adlı bir girişimci yeni bir fikirle ortaya çıktı.



Uçurtma, drone, selfie. Bu üç fikri alın bir kaba koyun, iyice karıştırın ortaya çıkan şey; Fotokite oluyor. Nedir Fotokite? Selfie çekmek isteyenlerin özgürlük alanını neredeyse sınırsız bir noktaya taşıma amacı güden bir meret desek yeridir. Hem Go-Pro hem de akıllı telefonlar için iki farklı modelde üretilen Fotokite ürünü, selfie çubuğunu tarihe gömecek bir yenilik gibi duruyor.

Kullanımı son derece basit. Çekim yapacak cihazınızı Fotokite'a monte ediyorsunuz, sonra köpek tasmalarına benzeyen bir makara düzeneğine bağlı olan kumandasıyla kendisini havaya bırakıyorsunuz. Fotokite sizin yönlendirdiğiniz şekilde uçmaya ve çekim yapmaya başlıyor. Bu da eşsiz kareler ve videolar çekmenizi sağlıyor. Uçurtma fikri üzerine kurulan Fotokite, 300 gram ağırlığında hafif bir cihaz. 7 metrelik bir yüksekliğe çıkabiliyor, 7 metre uzaklığa yatay olarak ilerleyebiliyor.





Fotokite, katlanıp küçük bir silindir kutuya sığabiliyor, son derece esnek ve dayanıklı bir malzemeden yapılan Fotokite'ın 500 Dolar civarında bir fiyatı var. Normal drone cihazlara göre kontrolü daha kolay ve hasar görmesi daha düşük bir ihitmal. USB ile şerj edebileceğiniz Fotokite, tam şarj edilmiş halinde kesintisiz 10 dakikalık bir uçuş süresine sahip. 2016 yılında satışa sunulacak Fotokite şimdiye kadar Indiegogo'da açılan yardım kampanyasında 80.000 dolardan fazla topladı. Ürünün mucidi Lupashin ve ekibinin hedefleri 300.000 dolarlık bir destek bulup Fotokite'ı geliştirmek!