Şemdinli’de operasyon: 2 asker yaralı

Şemdinli’de operasyon: 2 asker yaralı

Şemdinli-Yüksekova karayolunda hendek kazıp ulaşımı engelleyen PKK’lılara karşı yapılan operasyona kobra helikopterler de hava desteği veriyor. Güvenlik güçleriyle PKK’lılar arsında zaman zaman sıcak temas sağlanırken, silah sesleri yerleşim yerlerinden de duyuluyor.

LİCE'DE ÇATIŞMA: 1 ŞEHİT

Son olaylar Şemdinli ilçe merkezinde gerginliğin tırmanmasına neden oldu ve esnaf bugün işyerlerini açmadı.



GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Şemdinli Altınsu bölgesinde açılan ateş sonucu iki askerin yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 15 Ağustos 2015 tarihinde kazılarak ve barikatlar kurularak kapatılan Şemdinli-Yüksekova karayolunun açılması maksadıyla, 18 Ağustos 2015 tarihinde saat 02.00’da bölgedeki birliklerimizce operasyon başlatıldığı belirtildi.

Söz konusu yolun açılması çalışmaları esnasında bölgede görev yapan unsurlarımıza bir grup Bölücü Terör örgütü mensubu tarafından silahlı saldırıda bulunulduğu kaydedilerek "Saat 10.47’de Şemdinli Altınsu bölgesinde açılan ateş sonucu iki Kahraman personelimiz yaralanmıştır" denildi.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı sevk edildiği vurgulanan açıklamada, karadan ve havadan takviye birlikler ile diğer teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edildiği kaydedilerek, "Yaralı personelimiz helikopter ile derhal hastaneye tahliye edilmişlerdir. Yaralı iki Kahraman personelimize acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.