Sen Anlat Karadeniz değil Sen Anlat Elif

Sen Anlat Karadeniz değil Sen Anlat Elif

İzlenme rekorları kıran, sevilen dizi 'Sen Anlat Karadeniz'in hikayesinin gerçek olduğu ortaya çıktı. Dizide 16 yaşında kendisine işkence yapan adamın karısı olmaya mecbur bırakılan dizide, gerçek hayatta Eyüp-Elif Güleç çifti tarafından birebir yaşandığı öğrenildi. Birol A. tarafından 4 yıl boyunca bir bodrum katında zorla tutulduğunu anlatan Elif Güleç, diziyi her seyrettiğinde aynı acıları tekrar tekrar yaşadığını dile getirdi. Henüz 17 yaşındayken Eda S. ile eniştesi Birol A'nın hakkında asılsız dedikodular çıkardığını anlatan Güleç, ailesinin bile bu insanlara inandığını ifade etti.

Başına silah dayadı

Dedikodular yüzünden yalnız bırakıldığı söyleyen Güleç, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Gözümü açtığımda kendimi bir bodrumda katında kilitli buldum. Burada elimi kolumu bağlayıp işkence yapıyordu. Ailem kayıp başvurusunda bulunmuş. Kafama silah dayayıp, ailemi arattı. Ailemi öldürmekle tehdit etti. Ben de onlara 'Mutluyum gelmek istemiyorum' demek zorunda kaldım. Ailem de beni onunla kaçtığımı sanıp iyice dışladı. 2007 yılında da oğlum Ömer Can dünyaya geldi" dedi.

'Sen Anlat Karadeniz'i izledikçe başlarından geçen zorluklar akıllarına geliyor.

Oğlunu almakla tehdit etti

Yeni Asır'ın haberine göre, oğlu doğduktan sonra Birol A'nın "Artık ailen sana sahip çıkmaz" diyerek serbest bıraktığını da anlatan Güleç, 4 yıl zorla tutulduğu bodrum katından 2011 yılında kaçıp ailesine sığındığını söyledi. Sağlık sorunları yaşayan babasının bu kez dışlamak yerine kendisine sahip çıktığını ifade eden Güleç, bu sefer de Birol A'nın kendisini çocuğunu elinden almakla tehdit ettiğini, bu nedenle polise şikayetçi olamadığını, olsa da geri almak zorunda kaldığını bildirdi.

Ailesi reddetti

2013 yılında tıpkı dizideki "Tahir" karakteri gibi güçlü, cesur ve mert bir insan olan Eyüp Güleç ile tanışan Güleç, bu sırada birçok kez Birol A'nın çocuğunu kaçırıp geri getirdiğini ve kendisine sahip çıkan Eyüp'ü de silahla tehdit ettiğini vurguladı. Eyüp'ün ailesinin, hem kendisini hem oğulları Eyüp'ü dışladığını aktaran Güleç, "Ya o kızı bırak, ya da seni evlatlıktan reddederiz' demişler. Eyüp buna rağmen beni bırakmadı" diye konuştu.

İzledikçe ağlıyor

Elif 'e için ailesini karşısına alan Eyüp Güleç ise, "Kaçıp İzmir'e yerleşmeye karar verdik. Elif'i bir akrabasının yanına yerleştirdim. O sırada ben de gece sokaklarda yatıp gündüz iş aradım. İş bulduktan sonra da bir ev kiralayıp, Elif'le evlendim. Şimdi bir çocuğumuz daha oldu. Çok mutluyuz" dedi.

'Sen Anlat Karadeniz'i izledikçe başlarından geçen zorlukların akıllarına geldiğini de sözlerine ekleyen Eyüp Güleç, "Elif diziyi seyrettikçe gözyaşlarına boğuluyor. O günler, bodrumda tutulup işkence görmesi, daha sonra yaşadıklarımız aklına geliyor" diye konuştu.