Sencer Divitçioğlu’nun Kitapları Tesak’ta

Sencer Divitçioğlu’nun Kitapları Tesak’ta

İktisat ve tarih alanında yaptığı çalışmalar ile tanınan Prof. Dr. Sencer Divitçioğlu’nun kitapları Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi’ne (TESAK) kazandırıldı.
İktisat ve tarih alanında yaptığı çalışmalar ile tanınan ve bu konuda önemli eserler kazandıran Prof. Dr. Sencer Divitçioğlu’nun araştırmaları sırasında yararlandığı kitaplar artık Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi’nin (TESAK) raflarında yer alacak.
Divitçioğlu genç araştırmacıların yararlanması için kitaplarını bağışlamak istemişti. Üniversitelerden olumsuz yanıt alan Divitçioğlu 9 Eylül 2014’de hayata veda etti. Divitçioğlu’nun kitaplarını bağışlamak istemesi üzerine harekete geçen Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi çalışanları, 2 bin kitabı Prof. İlber Ortaylı ve Ferit Edgü’nün katkılarıyla Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi’ne kazandırdı.
Kütüphane dışında aynı zamanda konferans, sempozyum, söyleşi, belgesel gösterimleri için bir kültür mekanı olarak hizmet verecek TESAK’da araştırmacı, yayın ve bilim adamı Sencer Divitçioğlu’nun kitapları bir arada bütünlük içinde raflarda yerini alacak.