Sendikaya Üye Oldukları İçin İşten Çikarildilar İddiasi

Sendikaya Üye Oldukları İçin İşten Çikarildilar İddiasi

Karabük’te faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasından, sendikaya üye oldukları iddiasıyla işten çıkartılan 9 işçi, fabrika önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.
Bostanbükü köyü mevkiinde faaliyet gösteren fabrika önünde toplanan işçilere, üye oldukları Öz İplik-İş Sendikası Teşkilatlanma Genel Sekreteri Kemal Sönmez de destek verdi. İşçiler, ’Kurtuluş yok’, ’tek başına’, ’ya hep beraber, ya hiç birimiz’ sloganıyla tepkilerini gösterdi.
İşçiler adına bir basın açıklaması yapan Öz İplik-İş Sendikası Teşkilatlanma Genel Sekreteri Kemal Sönmez, Temmuz ayından bu yana fabrikada 400’ün üzerinde işçinin sendikalarına üye olduğunu söyledi.
Sönmez, "Bu sendikal örgütlenme ile birlikte işveren, fabrikada işçiler üzerinde itibarsızlaştırma operasyonu başlattı. Nitekim sendikamıza üye olan işçilerden 9’u işten atılmıştır. Bu arkadaşlarımızın suçu, yasaların kendilerine tanıdığı hakları kullanmak. Dün bu çalışan arkadaşlarımıza kalite ödülü verilirken, performans ödülü verilirken, bugün sendikaya üye oldukları için işten atıldılar. Şimdi ise işsizler. Okullar açıldı ve bu işçi kardeşlerimizin çocukları okula boynu bükük gidiyorlar. Biz yıllardır size üretim verdik, kalite verdik, sizi dünya markası yaptık. Artık hakkımızı istiyoruz. Türkiye’deki tüm AVM’lerde bu firmanın satış mağazası önünde sendika üyesi işçilerimiz eylem yapacak." dedi.