Şenol Hoca Antalya kampını değerlendirdi

Şenol Hoca Antalya kampını değerlendirdi
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalya kampını ve güncel konuları değerlendirdi. Öncelikle kampı değerlendiren tecrübeli çalıştırıcı, “10 günlük kampın ilk bölümlerinde yoğun çalıştık. İki ciddi bir de antrenman maçı yaptık. Takım olarak Konyaspor maçına hazırız. Josue ve Ertuğrul, kırmızı kart sebebiyle olmayacak. Başka eksiğimiz de yok. Takımın çalışma temposundan memnunum. İyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bütün maçları kazanmak için oynayacağız” dedi.

İLK 3’ÜN İÇİNDE OLMALIYDIK

Konyaspor’un iyi bir takım olduğunu belirten Güneş, şunları söyleri: “İki takımdan da güzel futbol bekliyorum. Konyaspor da iyi bir takım. İyi pas yapıyorlar. Rakibi baskı altına alabiliyorlar.” Kendileri adına ilk üçün içinde olmaları gerektiğini belirten tecrübeli teknik adam, “Sezon başında en istikrarlı takım Beşiktaş’tı. Biz çok puan kayıpları yaşadık. Oyuna göre sıralamada ilk 3”ün arasında olmamız gerekirdi” ifadelerini kullandı.

HİÇBİRİNİN GİTMESİNİ İSTEMEM

En çok merak edilen transfer konuları ile ilgili de konuşan Şenol Güneş, “Bizim bu yıl bütün oyuncularımız sezon boyunca büyük çıkış yaptılar. Oynayan ya da oynamayan da transfer teklifi aldı. Örneğin Yasin Pehlivan aramızdan ayrıldı. Ona da teşekkür ediyoruz. Her oyuncumuza talep olduğunu görüyoruz. Normal şeyler bunlar. Speküle edilmesin yeter ki. Ozan ve Serdar, Bursaspor’un ürettiği oyuncular. İkisi de burada oynamak istiyor” ifadesini kullandı.

EKONOMİK KRİZ ETKİLİYOR

Güneş şöyle devam etti: “Caydırıcı bir unsur olabilir ve yönetim buna evet de diyebilir. Ama ben buna evet demiyorum. Bunu baştan beri söylüyorum. Hiçbir oyuncunun gitmesini istemem. Hatta 3-4 oyuncu almamız gerekiyordu. Ekonomik kriz her kulüp gibi bizi de etkiliyor. En azından elimizdeki oyuncuları tutmak zorundayız. Kulübün bir sıkıntısı varsa ona da saygı duyarım ancak bir karar vermemiz gerekecek. Onu da açıklamamız gerekirdi. Biraz geç kalındı. Bitmesi gerekirdi.”

DEĞERLERİ ARTACAK

“Artık yarışa giriyorsak bu kadroyla devam etmemiz gerekiyor. Buna takviye yapacağımız oyuncular olabilirdi ama bunu yapamadık. Ara dönemde kendi oyuncumuza para vereceğiz. Bunu sorun haline getirmeyeceğiz. Eğer paramız varsa oyuncu alacağız. Aksi takdirde bize yarar getirmez.” Başarılı çalıştırıcı ayrıca, “İsmi geçen futbolcuların sezon başındaki değerlerlerinden daha fazla olacağını söylemiştim. Şimdi de sezon sonunda daha çok değerlerini artıracaklarını söylüyorum” dedi.

BİZ HEP CEZALANDIRILIYORUZ

Taraftarı stada davet eden Güneş, şunları söyledi: “Taraftarlarda şiddet istemiyorum. Onların stada gelmesini istiyorum. Vur, kır, parçala sloganını yıkmamız lazım. Örnek sloganlar olmalı. Federasyonunun bu tip sloganları yapanlara ödül vermesi lazım. Güzel teşvik etmek lazım. Biz hep cezalandırıyoruz. Medyamıza da daha çok sorumluluk düşüyor.”

FUTBOL OYNAYAN TAKIMIN ÖNÜ KESİLMESİN

Şenol Güneş, hakemlere de seslenerek, “Dengeleri bozmayacak bir sistem olursa maçlar güzel olur. Özellikle hakemlerimize başarılar. Tek ricam futbol oynayan takımın önünü kesmesinler. Hata yapabilirler bunu normal karşılayabiliriz ama takdir haklarında büyük takımları koruyor havası vermesinler. Her takım kıran kırana maç oynasın. Futbolun önünü açsınlar” dedi.

KULÜPLERİN BORCU ARTACAKTIR

Yabancı kuralının değişmesiyle alakalı sorulan soruya Şenol Güneş şöyle cevap verdi: “Yabancılar gelince futbol sahaları düzelecek inşallah. Bu yemdir. Fuzuli bir konu. Futbol üretimi yoksa dışarıdan alınan ithal mallarla geleceğini batırırsın. Gününü kurtarırsın sadece. Kulüplerin borcu artacaktır. Oyuncu değerleri düşecek diyorlar. İyi oyuncunun değerini düşüremezsiniz. Ozan’ın bir değeri varsa ve yukarıya çıkıyorsa Türkiye’de bir yere değil de Avrupa’ya gitsin. Biz de yönetimler 3 ay, 6 ay, 1 yıllık olduğu için ona göre plan yapılıyor. Herhalde bu yabancı kuralı da onların bu dönemde daha rahat etmesi için yapıldı.”

Futbolcular sahaya çıkmasaydı bu iş halledilirdi

Sahaların kötülüğü sebebiyle son günlerde artan sakatlıklara da değinen tecrübeli teknik adam, “Profesyonel takımların sahaları kontrol edilmeli. Sahası bozuk olan takımların profesyonel yarışması doğru değil. Amatör lige alınmalı. Bizim sahamızın iyi oyması yetmez, rakibinin de iyi olması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Bu konuyla ilgili Emre Belözoğlu’nun isyanını da haklı bulan Güneş, “Futbolcuların sendikası olsaydı, bugün futbolular sahaya çıkmasaydı bu iş halledilirdi” dedi.

ADALETİ BEN SAĞLAYAMAM

Şenol Güneş, taraftarların maça gelmemesiyle ilgili de konuşarak, “Çok sebepler var. Şike sürecinin gündemde olması ve bunun halledilmemesi düşünülebilir. Haklının ve haksızın ayrılmaması gibi... Adaleti sağlayamamak gibi... Gündemi değiştirmek de istemiyorum. Çünkü Türkiye’de adaleti ben sağlayamam. Onu sağlayacak kişiler var” dedi.

SÖYLENENLERLE YAPILANLAR TERSTİ

Kamptaki tek sıkıntılı konunun saha olayı olduğunu onu da çözdüklerini belirten Güneş, “Saha ile ilgili sorun oldu. Ben kimseye yalan söylemem. Sebebi şu; Beşiktaş’da oraya söz almış, biz de aldık. Başka sıkıntı yoktu. Konuşuldu anlaşıldı. Bizim şu an ki zeminimiz de çok güzel ama ışık yetersiz idi” ifadesini kullandı.

kaynak: bursa hakimiyet