Sergen Yalçın, Karabulut'u neden kadro dışı bıraktığını açıkladı

Sergen Yalçın, Karabulut'u neden kadro dışı bıraktığını açıkladı
Akhisar Belediyespor karşısında rahat bir galibiyet aldıklarını söyleyen Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın Aydın Karabulut'u neden kadro dışı bıraktığını açıkladı.

Yalçın, Medicana Sivasspor'un Akhisar Belediyespor'u 2-0 yendiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kendileri için sıkıntılı bir maç olduğunu belirterek, "6 puanlık bir maçtı, bu da biraz stresli olmamıza neden oldu" dedi.

Özellikle karşılaşmanın ilk bölümünde futbolcularının bu stresi fazlasıyla hissettiklerini dile getiren Yalçın, şöyle konuştu:

"İkinci yarıda çok daha iyi bir Sivasspor izledik. Daha motive olmuş, ön tarafa doğru oynayan bir oyuncu grubu vardı. Rahat bir galibiyet aldık. Çok net pozisyonlarımız vardı daha da farklı olabilirdi. Yavaş yavaş güvenimizi kazanmaya başlıyoruz bu da bizim için çok büyük artı. Arka arkaya maçlar oynuyoruz. Kupa ve ligde 3-4 günde bir maç oynuyoruz. İnşallah, bundan sonra Sivasspor çok daha iyi sonuçlar alır. Ligi biraz daha rahat yerde bitirmesi en doğal isteğimiz. Daha önümüzde çok maç var. Bir iki maç kazanmakla olay bitmiyor. Önümüzde 15 lig maçı var, o maçlara çok daha iyi konsantre olmalıyız."

Aydın Karabulut konusu

Ara transfer döneminde takıma katılan orta saha oyuncusu Aydın Karabulut'un süresiz kadro dışı bırakılmasının sorulması üzerine Yalçın, oyunculara çok sıkıntı yaratan bir teknik adam olmadığını belirtti. Herkes gibi kendisinin de bir sabır noktası olduğunu dile getiren Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"Biz sakat, kıkırdak ameliyatı olmuş bir oyuncuyu tekrar futbola kazandırmaya çalışıyoruz. Maalesef, Aydın bizim onu düşündüğümüz kadar kendisini düşünmüyor. Bizim için en üzücü tarafı bu. Bir gün izin veriyoruz ikinci gün bakıyorsunuz Aydın, 'uçağı kaçırdım' diyor ve antrenmana gelmiyor. Şimdi sakat bir oyuncu biz ekip olarak onu tekrar Sivasspor'a ,Türk futboluna kazandırmaya çalışırken oyuncunun hem kendi sağlığıyla hem de takımıyla bu kadar ilgilenmemesi bizi gerçekten üzdü. Maalesef, bir süre takımdan ayrı kalacak."