Servis Beklerken Öldürülen 2 Kadının Davası Ertelendi

Servis Beklerken Öldürülen 2 Kadının Davası Ertelendi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 8 Nisan 2013 tarihinde servis beklerken pompalı tüfekle vurularak öldürülen iki kadının davasına devam edildi.
Manavgat ilçesinde Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Alanya Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Mutlu P., eşi, yakınları, öldürülen Şule Seçil Tengir’in babası, ablası ve kardeşi ile Hürrem Babaoğlan’ın nişanlısı ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşma, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan ve sanık Mutlu P.’nin akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai sorumluluğunun tam olduğu yönündeki raporun okunmasıyla başladı. Raporun okunmasının ardından akıl sağlığının yerinde olmadığı yolunda bir iddiada bulunmadığını belirten Mutlu P., mahkeme heyetine üç sayfalık yazılı ifadesini sundu. Sanık avukatının raporun yeniden alınması talebi ise reddedildi.
Maktüller Şule Seçil Tengir ve Hürrem Babaoğlan’ın avukatları, sanığın bugüne kadar gerçekleştirilen duruşmalarda pişmanlık belirtisi göstermediği gibi maktüllerin ailelerine ve yakınlarına aşağılayıcı hareketlerde bulunduğunu belirterek, sanık Mutlu P.’nin ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını istediler. Cumhuriyet savcısının mütaalasının ardından sanık avukatı süre talebinde bulunurken, Mutlu P. yaptığından dolayı pişman olduğunu söyledi.
Karar için verilen aranın ardından mahkeme heyeti, mahkemenin 25 Eylül tarihine ertelendiğini açıkladı.
Manavgat’ta 8 Nisan 2013 günü saat 08.45 sıralarında Antalya Caddesi’nde taksiden inen Mutlu P., durakta otel servisi bekleyen Şule Seçil Tengir (37) ile Hürrem Babaoğlan’ı pompalı tüfekle 5 el ateş ederek öldürmüş, ardından da pompalı tüfekle canına kıymaya kalkışmıştı. Ağır yaralanan Mutlu P., Manavgat Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından tutuklanarak Alanya Cezaevi’ne gönderilmişti.