Servis minibüsü devrildi: 6 yaralı

Servis minibüsü devrildi: 6 yaralı

Bayrampaşa'da gece saatlerinde ara sokaktan caddeye çıkan servis minibüsü bir otomobilin çarpması sonucu devrildi. Servis minibüsünde sıkışan sürücü ağır yaralanırken 5 kişi de hafif şekilde yaralandı. Kaza Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Yıldırım Mahallesi Tutin Sokak'ta seyreden Vedat Karataş yönetimindeki 34 DY 9820 plakalı servis minibüsü, Avasköy Yolu Caddesi'ne girdiği sırada Mustafa K. yönetimindeki 34 FK 5019 plakalı otomobilin yandan çarpması sonucu devrildi. Kaza sonrası Mustafa K'nın kullandığı araç savrulurken, servis minübüsü de çarpmanın etkisiyle taklalar atarak karşı sokakta bulunan araçlara çarparak durabildi.

MAHALLELİ YOLCULARI KURTARMAK İÇİN SEFERBER OLDU
Kazayı gören mahalle sakinleri, durumu hemen polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar sonrası olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edildi. Bu sırada mahalle sakinleri evlerinden fırlayarak servis minibüsünde bulunan yolcuların yardımına koştu. Minibüsün içinde bulunan 5 kişi mahallelinin yardımıyla araçtan çıkartıldı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevrede önlem alırken, sağlık görevlileride servis minibüsünden çıkarılan yolculara ve sürücü Vedat Karataş'a olay yerinde ilk müdahalede bulundu. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri minibüste sıkışan servis sürücüsü Vedat Karataş'ı kurtarmak için çalışma başlattı. Mahalle sakinleri de sürücüyü sıkıştığı yerden kurtarmaya çalışarak itfaiye ekiplerine yardım ettiği görüldü. İtfaiye ekipleri araç içinden çıkardığı servis sürücüsünü sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekipleri tedavisi yapılmak üzere yaralıyı hastaneye kaldırdı.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA 
Kaza sonrası polis ekipleri olay yerine şerit çekerek önlem aldı. Ayrıca polis ekipleri olay sonrası görgü tanıklarından bilgi alırken, bir yandan da çevrede bulunan işyerlerinde güvenlik kamerası araştırdı. Polis ekipleri bir işyerine ait güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Görüntüler de servis minibüsünün takla atarak başka bir araca çarptıktan sonra durduğu görülüyor. Kaza sonrası servis minibüsü çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. Polis ekiplerinin kaza sonrası soruşturma başlattığı öğrenildi.