SES’TEN EĞİTİM SEMİNERİ

SES’TEN EĞİTİM SEMİNERİ

Malatya Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Malatya Şubesi tarafından üyelere yönelik eğitim semineri düzenlendi.
Malatya Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan SES Malatya Şubesi Örgütlenme, Eğitim, Basın Yayın ve Sosyal İşler Sekreteri Gülten Öznur, Hükümetin sağlık politikalarını eleştirerek halkın başta sağlık olmak üzere en temel kamusal hizmetlere ulaşımının zorlaştırıldığını savundu.
Hükümetin bir yandan kamu emekçilerinin taleplerini görmezden geldiğini diğer taraftan ise ülkedeki işçilerin en ufak hak alma mücadelesini ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle yasakladığını ileri süren Öznur, “Son olarak 15 bin metal işçisinin grevini yasaklayan Hükümet, işçilerin emekçilerin değil sermaye çevrelerinin iktidarı olduğunu bir kez daha onaylamıştır. Bu bağlamda diyoruz ki, bu gün işçi ve emekçilerin ortak mücadelesi kaçınılmaz hale gelmiştir “ dedi.
SES’in, kurulduğu günden bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonrada sağlık emekçilerinin mücadele örgütü olmaya devam edeceğini dile getiren Öznur, “Biz sağlık emekçilerine düşen ise sendikal örgütlülüğü ve mücadeleyi büyütmektir. Yapacağımız eğitimin bu mücadeleye katkı sunacağına olan inancımla hepinizi selamlarım" şeklinde konuştu.