Sevgi Çocuklarinin Havuz Keyfi

Sevgi Çocuklarinin Havuz Keyfi

Adana Valiliği tarafından il merkezinde yoğun göç alan gecekondu bölgelerinde ortaöğretim çağında bulunan 10-14 yaş grubu çocuk ve gençleri, farklı dallarda sportif faaliyetlere yönlendirerek, bedensel ve ruhsal yönden daha sağlıklı bir hale gelmelerini sağlamak için “Sevgiye Uzanan Eller Projesi” geliştirildi.
Proje koordinatörü Vali Yardımcısı Halis Arslan, göçle gelen dezavantajlı çocukların uyum sorunlarının azaltılması ve topluma kazandırılması konusunda “Sevgiye Uzanan Eller Projesi”ni uyguladıklarını söyledi.
Vali Yardımcısı Halis Arslan, 13 Mart 2010 tarihinde Adana Valiliği tarafından başlatılan ve herhangi bir bütçesi bulunmayan, tamamen hayırsever kişi ve kuruluşlarca finanse edilen projenin bugüne kadar dokuz dönem olarak uygulandığını ve bu dönemlerde 44 ayrı sportif dalda yaklaşık 20 bin öğrenciye eğitim verildiğini ifade etti.
2013-2014 eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte 17 Haziran 2014- 12 Eylül 2014 tarihleri arasında devam edecek “Sevgi Çemberi” adıyla yaz etkinliği düzenlediklerini dile getiren Vali Yardımcısı Arslan, “Proje kapsamında başta yüzme olmak üzere futbol, halk oyunları, hentbol, karate, kick box, taekwando, voleybol, atletizm, basketbol, masa tenisi, muay thai, satranç, wushu, yaratıcı yazarlık, jimnastik, bağlama, resim gibi sportif ve kültürel alanlarda, on yedi okul, iki Halk Eğitim Merkezi, iki Spor Kulübü ve elli dört ayrı eğitim salonunda elli eğitmen tarafından toplam bin 475 öğrencinin katılımı ile etkinlikler düzenliyoruz” dedi.
Vali Yardımcısı Halis Arslan, yaz etkinlikleri kapsamında projeye destek olan tüm kişi ve kurumlar ile Hayalpark, Adana Atlı Spor Kulübü, Mavi Su Aqualand Tesisleri, Gürpınar ve Yüreğir Kaleci Okulu Yüzme Havuzu yetkililerine de teşekkür etti.
Proje hakkında açıklamada bulunan Vali Mustafa Büyük ise, gerek eğitim ve öğretim faaliyetleri, gerekse sosyal faaliyetlerle yarının Türkiye’sinde söz sahibi olacak öğrencilerin daha donanımlı bir şekilde yetişmesi konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını belirterek, “Sevgiye Uzanan Eller Projesi’nin başarıya ulaşmasının sırrı sevgidir. Bu sosyal faaliyetlerimizi kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.