Sevgilisini Öldüren Sanık İçin Yargıtay ‘tahrik Yok’ Dedi, Cezası 25 Yıla Çikarildi

Sevgilisini Öldüren Sanık İçin Yargıtay ‘tahrik Yok’ Dedi, Cezası 25 Yıla Çikarildi

Adana’da sevgilisini tabancayla öldürdüğü iddiasıyla 15 yıl hapis cezasına çarptırılan zanlının dosyasını inceleyen Yargıtay, cinayetin ’tahrik altında işlenmediğine’ kanaat getirince sanığın cezası 10 yıl artırıldı.
Olay, 23 Ağustos 2012’de Seyhan ilçesindeki Akkapı Mahallesi’nde meydana geldi. Eşinden boşandıktan sonra lokanta işleten 2 çocuk annesi Emrah Dil (41), olaydan bir yıl önce, evli 3 çocuk babası Mikail U. (45) ile tanışıp, ilişki yaşamaya başladı. Sürekli kıskançlık yüzünden tartışan ikili, olay günü iddiaya göre, Emrah Dil’in ayrılmak istediğini söylemesi üzerine kavga etmeye başladı. Kavganın büyümesiyle ruhsatsız tabancasını çeken Mikail U., kadına kurşun yağdırdı. Kaçmaya çalışan ancak sırt, karın ve kalçasından kurşunlanan Emrah Dil, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Mikail U. ise olaydan 5 gün sonra cinayetin işlendiği sokakta polisler tarafından yakalandı. Tutuklanan zanlı hakkında ’ömür boyu hapis’ cezası istemiyle dava açıldı.
Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Mikail U., “Ayrılmak istiyordu. Olay günü küfredip beni aldattığını, kardeşlerimle yatacağını söyledi. ’Yanıma erkek alır önünden geçer seni rezil ederim’ dedi. Bu nedenle ateş ettim. Çok pişmanım, keşke bunlar olmasaydı” diyerek kendini savundu. Mahkeme heyeti, sanık Mikail U.’ya önce ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın cinayeti ’haksız tahrik’ altında işlediğine kanaat getiren mahkeme heyeti cezayı önce 18 yıla, sonra da duruşmalardaki iyi hali nedeniyle de 15 yıla düşürdü. Sanığa, ’ruhsatsız silah taşımak’ suçundan da 1 yıl 8 ay hapis ve bin lira para cezası verildi.
Ölen Emrah Dil’in ailesi, sanığa verilen cezayı az bularak karara itiraz etti. Dosyayı görüşen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanık Mikail U. ve tanıkların ifadelerini inceleyerek Emrah Dil’in davranışlarının haksız tahrik oluşturmadığına hükmederek oy birliğiyle kararı bozdu.
Yargıtay’ın bozma kararının ardından Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanan Mikail U., bu kez 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Haksız tahrik indirimi ise uygulanmadı.