Sevgilisiyle bir oldu eşini öldürdü

Sevgilisiyle bir oldu eşini öldürdü

Adana'da ilişki yaşadığı 44 yaşındaki Gülşen Kaymak'ın eşi 50 yaşındaki Halit Kaymak'ı kabloyla boğarak öldürmekten yargılanan 48 yaşındaki Asaf Şaşmaz ömürboyu, Gülşen Kaymak ise 'cinayete yardım ettiği' gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay Asaf Şaşmaz'ın cezasını onarken, kadının cezasını az bularak bozdu. Yeniden yapılan yargılamada Gülşen Kaymak 'cinayete azmettirmek' suçundan ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.

Servis şoförlüğü yapan Halit Kaymak, 28 Aralık 2010'da merkez Seyhan İlçesi Tellidere Mahallesi'ndeki evinde boğularak öldürülmüş olarak bulundu. Evdeki şarjlı süpürgede parmak izi çıkan çiftçi Asaf Şaşmaz ile ona cinayette yardım ettiği iddia edilen ölenin eşi Gülşen Kaymak tutuklandı. Şaşmaz hakkında 'tasarlayarak öldürme', Gülşen Kaymak hakkında ise 'eşini öldürmeye yardım' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'YAKIN OLMAK İÇİN AYNI APARTMANDA DAİRE ALDIM'
Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar aralarındaki ilişkiyi kabul ederken, cinayet suçlamasını reddetti. Gülşen Kaymak'la arkadaş olduklarını ve bu sürede eşinden boşandığını söyleyen Asaf Şaşmaz şöyle savunma yaptı: "3 yıldan bu yana ilişkimiz vardı. Adana'nın yanı sıra, Mersin ve Alanya'da otel ve evlerde birlikte oluyorduk. Gülşen'e yakın olmak için aynı apartmandan daire aldım. Gülşen'lerin dairesine gidiyordum. Eski süpürgesinin yerine yenisi alıp hediye ettim. Parmak izim bu nedenle çıkmıştır." Sanık Gülşen Kaymak ise savunmasında Asaf Şaşmaz'la ilişkilerinin olduğunu doğrulayarak, "Ben iddia edildiği gibi Asaf'a anahtar vermedim. Asaf ile ben ilişkimi bitirdim ama o bitirmedi. Eşime sürekli tehdit telefonları geliyordu. Olaydan önce de Asaf bana, 'Kocanla konuşacağım' dedi. Kendisinde evin anahtarı olduğunu da söyledi. Ancak ben inanmak istemedim" dedi.



'ÖLDÜRMEM İÇİN 100 BİN LİRA TEKLİF ETTİLER'
Ayrıca mahkemede tanık olarak dinlenen R.T. de Asaf Şaşmaz ve Gülşen Kaymak'ın kendisine Halit Kaymak'ı öldürmesi için 100 bin lira teklif ettiklerini öne sürdü. Dava sonunda mahkeme heyeti, Asaf Şaşmaz'a 'tasarlayarak öldürme' suçundan ömür boyu, Gülşen Kaymak'a ise 'kasten öldürmeye yardım' suçundan 15 yıl hapis cezası verdi.

YARGITAY CEZAYI AZ BULDU
Temyiz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi Asaf Şaşmaz yönünden verilen kararı onarken, Gülşen Kaymak yönünden verilen kararı bozdu. Sanıkların Halit Kaymak'ı öldürmek için plan yaptıklarını, bunun için de tetikçi aradıklarını belirtti. Kararında Gülşen Kaymak'ın Şaşmaz'a evin anahtarını verdiğini vurgulayan Yargıtay, kadının yardım suçundan değil, 'azmettirme' suçundan cezalandırılmasını istedi.

ÖMÜR BOYU HAPSE ÇARPTIRILDI

Karataş Kadın Cezaevi'nde bulunan Gülşen Kaymak, Yargıtay'ın bozma kararının ardından SEGBİS aracılığıyla 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti Gülşen Kaymak'ı bu kez, 'azmettirme' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.