Seydikemer Kaymakamlığından Akut’a Bot Talviyesi

Seydikemer Kaymakamlığından Akut’a Bot Talviyesi

Seydikemer Kaymakamlığı, Fethiye AKUT biriminin olası sel, deniz de ve kanalda yapılacak aramalar için gerekli olan arama kurtarma botunu temin eTTİ.
Aile ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mehmet Gerçekbilen, Seydikemer Kaymakamlığı adına botu Fethiye AKUT Birim Sorumlusu Sadi Çidem’e teslim etti.
Sadi Çidem, yaptığı açıklamada; "Bu bota AKUT Fethiye Biriminin ihtiyacı vardı. 2010 yılında kurulduğumuz tarihten itibaren denizde ve kanallarda yapacak olduğumuz arama kurtarmada kullanacağımız bir botun olmamasının eksikliğini çektik. Allahtan şimdiye kadar denizde ve kanalda yaptığımız operasyon çok azdı. Bu da bizim üzüntümüzü arttırmadı. Seydikemer Aile ve Sosyal Yardımlaşma Vakfına ait olan bu botu, Seydikemer Kaymakamlığı Akut Fethiye birimine resmi olarak tahsis etti. Biz bu Botu Akut Fethiye ekibi olarak olası bir sel baskınlarında ve denizde ve kanalda yapılacak olan arama ve kurtarma çalışmalarında kullanacağız. Bugünde devir teslimini yaptık. Ben bu vesile ile Seydikemer Kaymakamımıza ve Seydikemer Aile ve Sosyal Yardımlaşma Vakfına çok teşekkür ediyorum. Bu bot bizim için büyük bir eksiklikti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Fethiye Akut Birimi Gönüllüsü Altan Göklap ise "Botumuz 8 kişiliktir. 10 tane kürek ve kask ile botumuz her türlü arama ve kurtarma operasyonuna hazırdır. Botumuz her türlü akarsuda ve göllerde kullanılabilecektir. Fethiye Akut olarak 12 kişilik eğitim almış personelimiz var" diye konuştu.