Seyhan Belediyesi’nden Uğur Mumcu’yu Anma Etkinliği

Seyhan Belediyesi’nden Uğur Mumcu’yu Anma Etkinliği

Ankara’da 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde, aracına konulan bir bombanın patlaması sonucunda yaşamını yitiren Gazeteci, Araştırmacı, Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 22. yıl dönümünde Seyhan Belediyesi’nin düzenleyeceği törenle anılacak.
Tüm Adanalıları etkinliğe davet eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ölümünün 22.yılında Uğur Mumcu’yu halkın katılımına açık bir etkinlikle anmak istediklerini belirtti. Karalar, "Gazeteci, Araştırmacı, Yazar Uğur Mumcu’nun, 24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde, arabasına konan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban gitmesinin üzerinden tam 22 yıl geçti. Araştırmacı gazetecilik kültürünün önemli temsilcilerinden olan Mumcu, Türkiye’nin aydınlık yüzünü de temsil eden dünya görüşü ile geniş halk kitlelerinin sevgisini kazanmış bir gazeteciydi. Gazeteci, haber ve bilgi kaynağına en çabuk ulaşan ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlara sunan insan demektir. Gazetecinin bu görevini yapabilmesi için habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir. Bunun için de gazetecinin güvenli kişi olması zorunludur. Güç odaklarına karşı halk ve hak yararına savaşmayı göze alan insan, gazetecidir. Tam da bu anlayış ile çalışan ve halkın haber alma hakkını savunup buna göre bir yaşam biçimi ortaya koyan Mumcu ülkedeki karanlık güçler tarafından hain bir suikast ile öldürüldü. Seyhan Belediyesi olarak ölümünün 22. yılında halkımızın da katılımına açık bir etkinlik planladık. Gönül isterdi ki bu etkinlikte eşi, oğlu ve yakınları bulunsun. Ama bizlerde birer Uğur Mumcu olarak onun ideallerini yaşatmak için her yıl onun şahsında tüm yitirdiğimiz değerleri anıyoruz" ifadelerini kullandı.
Seyhan Belediyesi anma etkinliği kapsamında 24 Ocak 2015 Cumartesi günü saat 11.00’de Atatürk Parkı’nda çelenk konulacak ardından Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirilecek. Saat: 17.30’da Seyhan Kültür Merkezinde Uğur Mumcu ve değişik yazarlardan oluşan resim sergisi açılışı, sinevizyon gösterisi düzenlenecek.