Sgk İle Zonguldak Muhtarlar Derneği İşbirliği Yapacak

Sgk İle Zonguldak Muhtarlar Derneği İşbirliği Yapacak

Zonguldak Muhtarlar Federasyonu ile SGK İl Müdürlüğü köylerde ve ilçelerdeki projelerinde birlikte çalışacak.
SGK Zonguldak İl Müdürü Çiğdem Acar Zonguldak Muhtarlar Derneği ve Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Şerafettin Nas’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamın SGK’nın köylerde gerçekleştireceği projeler için muhtarların kendilerine yardımcı olmaları ve rehberlik yapmaları konusunda yardım istendi.
Ziyarette konuşan SGK Zonguldak İl Müdürü Çiğdem Acar, "Biliyorsunuz biz bir takım projeler gerçekleştiriyoruz. Bu proje kapsamında arkadaşlarımız köyleri dolaşıyorlar. Bu anlamda da muhtarlarımızda yer gösterilmesini talep ediyorlar. Bu konuda bize destek olursanız seviniriz. Çünkü kış olması dolayısıyla ve yapılandırma sürecine girdiğimiz için bu projelere biraz ara vermiştik, şimdi tekrar buna devam etmek istiyoruz. Birkaç köyü bir yerde toplanırsa, en azından muhtarlarımız bilirse, oradaki katılamayan vatandaşlarımız da bundan faydalanacaktır. Biz sosyal güvenliğin önemi anlatıyoruz, bunun yanında anlaşmalı boşanmalarla ilgili veya kadınlar sigortalı nasıl olabilir, evlerinde bir takım ürünler varsa indirimden faydalanarak nasıl sosyal güvencelerden faydalanabilirler. Bunun gibi bilgilendirme toplantıları zaten yapıyoruz” dedi.
Üzerlerine düşen bir görev varsa her zaman desteğe hazır olduklarını ifade eden Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Şerafettin Nas şunları söyledi:
“Ben de olaylara uzak değilim 30 yıllık muhtarım. Kurumlar arası görüş alışverişini koruma ve sıkıntı yaşamamak anlamında hep yardımcı olduk. Bazı konularda anlaşmazlığa düştük. Ancak bu şekilde bizden yardım istenildiği zaman her zaman yardımcı oluruz. Biz size bütün muhtarların da numaralarını isimlerini veririz. Merkez ve ilçelerde de size yardımcı olabilirim. Oradaki dernek başkanlarımızın çoğu bu konuya önemle dikkat ederler.”