Sgk Manisa İl Müdürü Nesrin Aras:

Sgk Manisa İl Müdürü Nesrin Aras:

SGK Manisa İl Müdürü Nesrin Aras, yeni yapılandırmanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren Manisa’da 9 bin 500 kişinin başvurduğunu söyledi. Aras, yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin başvurularını son güne bırakmamaları konusunda mükellefleri uyardı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü ve SGK Manisa İl Müdürlüğü tarafından 6552 sayılı Kanun kapsamında bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Manisa ve ilçelerinde bulunan esnaf odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Ziraat Odaları, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’nın başkan ve üyeleri katıldı. SGK Manisa İl Müdürü Nesrin Aras, yeni yapılandırmanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren Manisa’da 9 bin 500 kişinin başvurduğunu söyledi. Aras, yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin başvurularını son güne bırakmamaları konusunda uyardı.
Sosyal Güvenlik Kurumu Sigortalı Tescil Daire Başkanı Savaş Alıç ise, yeni yasal düzenlemenin işverenleri ilgilendiren önemli fırsatları da getirdiğini ifade etti. Alıç, "Bu fırsatlardan biri de 30 Nisan 2014 tarihine kadar işlenen fiillere ilişkin idari para cezalarının yarısının tahsilinden vazgeçilmesine yönelik yapılan düzenlemedir. Yine bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar borç asıllarını ödemiş olanların gecikme zammı ve cezasının yüzde 40’ını ödemeleri halinde geriye kalan tutarların tahsilinden vazgeçilmesi de önemli düzenlemelerden biridir" şeklinde konuştu.