Sgk’ya Yeni Hizmet Binası

Sgk’ya Yeni Hizmet Binası

Balıkesir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının inşaatına başlandı.
SGK İl Müdürlüğü’nün inşaatı hakkında bilgi veren SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan, yeni İl Müdürlüğü binasının 3 bin 213 metre kare arsa üzerinde inşa edileceğini ve 600 günde bitmesinin planlandığını söyledi. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü binasının yaklaşık 1 milyon 161 bin kişiye hizmet vereceğini ifade eden İl Müdürü Çalışkan yeni hizmet binasının 2 kat yerin altında olmak üzere toplam yedi kat ve 12 bin 500 metrekare olacağını ifade etti. Proje aşamasında vatandaşların yoğun kullandığı servislerin zemin katta olmasına dikkat ettiklerini belirten Çalışkan, "Balıkesir Halkına en iyi hizmet verebilmek için yeni binamız modern bir bina olmasının yanında özürlü ve yaşlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn ediliyor" şeklinde konuştu.
Sosyal Güvenlik Kurumu kurumsal yapısına uygun olarak kaliteli, adil, kolay erişilebilir, insan odaklı hizmet vermeye gayret gösterdiklerini vurgulayan SGK Balıkesir İl Müdürü Ömer Çalışkan, bir çok vatandaşın SGK ile işi olduğunu ve bu kadar yoğun bir çalışmanın olduğu SGK kurumunun daha iyi bir binada hizmet vermesinin SGK çalışanlarını olduğu kadar Balıkesir halkını da mutlu edeceğini ifade etti. Çalışkan açıklamasının devamında şunları söyledi: "İl müdürlüğümüzde vatandaşın ve personelin memnuniyetine yönelik aldığımız tedbirleri ve uygulamaya koyduğumuz yeni projeleri günün değişen şartlarına uyarlayarak hizmet kalitesinin arttırılmasına büyük önem veriyoruz. Yeni Hizmet Binamız da 250 kişilik konferans salonu, 80 kişilik eğitim salonu, kompakt arşiv bölümü ve dosyalar için ayrıca asansör, akıllı ısıtma ve soğutma sistemi olacak” açıklamalarında bulundu.
Balıkesir halkına maksimum en iyi hizmetin verilebilmesi için daha iyi fiziki koşullarda rahat ve ferah bir ortamda mümkün olacağını ifade eden Çalışkan, Balıkesir’e yeni hizmet binasının kazandırılması çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür etti.