Sıcaklıklar 6 ile 10 derece artıyor!

Sıcaklıklar 6 ile 10 derece artıyor!

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yarından itibaren Marmara Bölgesi kuvvetli lodosun etkisine girecek. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (50-70 kilometre/saat) eseceği tahmin ediliyor.

2 ŞUBAT'A KADAR DİKKAT

Rüzgarın şiddetinin ise hafta sonu yer yer 80-100 kilometre/saate ulaşması bekleniyor. Yetkililer, 2 Şubat'a kadar etkili olacağı tahmin edilen lodos nedeniyle çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olayların yaşanabileceğini belirterek, vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

SICAKLIKLAR ARTIYOR

Hava sıcaklığının lodosun etkisiyle yarından itibaren hissedilir derecede artarak, mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor.
İstanbul'da hava yarın parçalı ve çok bulutlu olacak. En düşük sıcaklık 7, en yüksek sıcaklık ise 15 derece olarak hissedilecek. 2 Şubat'ta en düşük sıcaklığın 12, en yüksek sıcaklığın ise 19 derece olması, öğleden sonra ise aralıklarla sağanak bekleniyor.

Trakya'nın bazı kesimlerinde ise akşam saatlerinden itibaren aralıklarla yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor. Cuma, cumartesi ve pazar günleri Edirne, Kırklareli ile Tekirdağ'ın bazı ilçelerinde yağış aralıklarla etkili olacak.