Sigara Cezaları Hariç 120 Tl Altındaki 5 Milyon 287 Bin Tl Borç Silindi

Sigara Cezaları Hariç 120 Tl Altındaki 5 Milyon 287 Bin Tl Borç Silindi

Torba Yasa ile yapılan değişiklik sonucu Erzurum’da sigara cezaları hariç, 120 TL’nin altında kalan 5 milyon 287 bin TL değerindeki 83 bin 176 adet ceza kaydı silindi.
Kasım ayının sonuna kadar yürürlükte olacak yeni Torba Yasa’sına bağlı yapılan bazı değişiklikler üzerine Erzurum Vergi Dairesi Başkanvekili Sefer Demir, basın toplantısı düzenledi. Erzurum Vergi Dairesi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Erzurum Vergi Dairesi Başkanvekili Sefer Demir ve vergi dairesi başkan yardımcıları katıldı.
Toplantıda, Erzurum Vergi Dairesi Başkanvekili Sefer Demir, Yeni Torba Yasa’sı ile birlikte kesinleşmiş vergi borcuna, kamu alacağına yapılandırma geldiğini ve başvuruların başladığını ve 1 Aralık 2014 Pazartesine kadar başvuruların devam edeceğini ifade ederek yapılandırma dair taksitlendirilen borçların ödemelerinin kredi kartı ile de yapıldığını söyledi. Demir, 6552 sayılı Kanunun 73 ve74’üncü maddeleri kapsamında kesinleşmiş vergi borcu olan mükelleflere getiren kolaylıklar ve yeni yasal düzenlemeler hakkında bilgi verdi.
USULSÜZLÜKLERDE YÜZDE 50 AF
Erzurum Vergi Dairesi Başkanvekili Sefer Demir, ”Torba Yasa ile 30 Nisan 2014 tarihinden önce yapılan tespitlere ilişkin olmak üzere ve 11 Eylül 2014 tarihi itibariyle kesinleşen vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50’lik kısmı yapılandırma neticesinde gerekli ödemelerin yapılması ile terkin edilecektir.”
PARA CEZALARI YAPILANDIRMA KAPSAMINA GİRİYOR
Para cezalarının yapılandırma kapsamına gireceğini belirten Vergi Dairesi Başkanvekili Sefer Demir,” 30 Nisan 2014 tarihinden önce verilen, askerlik cezaları, seçim para cezaları, nüfus para cezaları, trafik para cezaları, karayolları kaçak geçil ücretleri cezaları, Karayolları Taşıma Kanununa göre verilen para cezaları, RTÜK tarafından verilen para cezaları, yapılandırma kapsamına giriyor.”dedi.
SİGARA CEZALARINA AF YOK
Yeni Torba Yasa ile yapılan değişiklikle 120 liranın altındaki cezaların silineceğini ifade eden Erzurum Vergi Dairesi Başkanvekili Sefer Demir, sigara cezalarına af olmadığını söyledi. Sefer Demir,” 31 Aralık 2013 tarihinden önce verilen 120 liranın altında kalan idari para cezaları ile sigara cezası hariç 12 lira ve altında kalan kaçak geçiş ücretleri terkin ediliyor. Erzurum’da bu kapsamda sigara cezaları hariç olmak üzere 5 milyon 287 TL değerindeki 83 bin 716 adet ceza kaydı silindi.” şeklinde konuştu. Toplantıda, Erzurum Vergi Dairesi Başkanvekili Sefer Demir, süresinde ödenmeyen taksitlerde kolaylıkların devam ettiğini belirterek,“ Yeni Torba Yasa ile araçların fenni muayenesinde büyük kolaylıklar sağlandığını ve kasa mevcudu ve ortaklardan alacak hesabında düzeltme imkanının olduğunu söyledi.