Şiirin kalbi Bursa'da atacak

Şiirin kalbi Bursa'da atacak

12-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 2. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali, yurt içi ve yurt dışından 14 şairi ağırlayacak. Şairler 9 farklı noktada şiir meraklılarıyla bulaşacak. Festival, şiir okumalarının yanı sıra sahne gösterileri, film gösterimleri, atölye çalışmaları, eğitim ve söyleşilere ev sahipliği yapacak. Ali Özgür Özkarcı, Altay Öktem, Ataol Behramoğlu, Aurelia Lassaque, Çağla Meknuze, Efe Duyan, Emel Kaya, Heike Fiedler, Mel Kene, Neslihan Yalman, Serdar Ünver, Turgay Fişekçi, Yasuhiro Yotsumato ve Zeynep Köylü, 4 gün boyunca BAOB Oditoryum, 3 Fidan Parkı, Konak Kültürevi ve Gölyazı’daki mekanlarda şiir dostları ile bir araya gelecek.


12 Ekim Perşembe günü başlayacak festival kapsamında saat 17.00’de Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda Şiir Kulesi’nin de açılışı yapılacak. BAOB Oditoryum’da saat 20.00’de gerçekleşecek festival açılışında Ataol Behramoğlu, şiir okumalarıyla yer alırken, hikaye anlatıcısı Nazlı Çevik Azazi, müzisyen Faysal Macit ve “Bestelenmiş şiirler” ile Nilüfer Kent Band sahne alacak.


Şairler, okullarda düzenlenecek söyleşi ve atölyelerde öğrencilerle şiir dünyasınına yolculuk yapacak. “Şiir kitapta, şair okulda” sloganıyla okullarda gençlerle buluşacak olan şairler, hem şiir okumaları yapacak, hem de şiir üzerine söyleşiler gerçekleştirecek. Festivalde İranlı yönetmen Abbas Kiyarüstemi’nin “Rüzgar bizi sürükleyecek” isimli filmi ile Pablo Larrain’in “Neruda” filmi de Konak Kültür Evinde izlenime sunulacak. Festivalin kapanışında BAOB Oditoryum’da Berlin Flarmoni Oda Orkestrası ve Erdal Akkaya sahne alacak.
3 Fidan Park’ındaki toplantıda festival hakkında bilgi veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 2016 yılında ilki tertiplenen Nilüfer Şiir Festivali’nin ikinci yaşında daha da olgunlaştığını belirterek, “Şiirin kelimelerle ruhumuzu okşayan dünyasını kente yaymak için kolları sıvadık. Bize düşen, mısraların kanadına tırmanıp, şiirle gökyüzüne doğru uzanmak. Umutlarımızı şiirle taçlandırıp, gelecek güzel günlerin hayaline yaslanmak. Bize düşen, şimdi her zamankinden fazla yaşama sevincimizi diri tutmaktır” dedi.


Konuşmaların ardından hazırlanan panoya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey el yazısı ile şiir yazdı. El yazısı ile yazılan şiirler 3 Fidan Parkı’ndaki ağaçlara asıldı. 4 ülkeden 14 şairin katılacağı ile festivalde bütün programlar ücretsiz olacak.