Siirt’te Çöpler Müzik Eşliğinde Toplanıyor

Siirt’te Çöpler Müzik Eşliğinde Toplanıyor

Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, kent merkezinde çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla 3 dilde müzikli anons eşliğinde çöp toplama uygulaması başlattı.
Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan 3 dilde müzikli anonslar ile başlatılan çöp toplama çalışmasına vatandaşlar da destek verdi. Siirt’in 3 dilli bir kent olduğunu belirten Temizlik İşleri Müdürü Yunus Eriş, çok dilli kentte çok dilli çağrı yaparak bu kitlelere ulaşmayı amaçladıklarını söyledi. Eriş, “Uygulama ile vatandaşların ilgisini çekmeyi başardık. Çöp araçlarımıza müzikli hoparlör yerleştirdiğimiz zaman vatandaşların ilgisini çekti. Müzikli çöp toplama araçlarıyla düğüne gidiyormuş gibi çöplerini boşaltmak vatandaşlarımıza daha eğlenceli geldi. Bu şekilde amacımıza biraz daha ulaştığımızı hissediyoruz. Şu an için bu uygulamayı kenttin en işlek caddelerinde yapıyoruz. İleriki aşamalarda bu uygulamayı mahallelerimize de yaymayı planlıyoruz. Aynı zamanda şubat ayı sonunda kentte bulunan çöp konteynerlerini de yer altına alma çalışmalarımız kapsamında Şubat ayı sonunda ilk etapta 85 çöp konteyneri yer altına alacağız” dedi.
Siirt’te 11 yıldan bu yana temizlik işlerinde çalıştığını dile getiren Lazgin Tepe ise, 3 dilli anons ve müzikle başlatılan çöp toplama kampanyasıyla çöp toplama saatlerini hatırlattıklarını ifade ederek, “Burada 3 dilli bir müziğin eşliğinde çöp toplamamız halkın hoşuna gidiyor. Bu müzik sokakta çaldığı zaman herkes pencereden bakıyor ve temizlik saatinin geldiğini fark ediyor. Çöp saatlerini bekleyen vatandaşlar, çöplerini poşetlerin içinde temiz bir şekilde alıp çöp toplama aracına doğru gelip çöplerini boşalttığını görebiliyoruz" şeklinde konuştu.
3 dilli, müzikli ve anonslu çöp toplama uygulamasını olumlu bulduklarını ifade eden Şükrü Batur adlı vatandaş, çok güzel ve her yere örnek olması gereken bir uygulama olduğunu, halkın da kent temizliği konusunda daha duyarlı alacağını umut ettiğini söyledi.