Silahlı Kuvvetler Bando Okulları’nın 183. Kuruluş Yıldönümü

Silahlı Kuvvetler Bando Okulları’nın 183. Kuruluş Yıldönümü

Silahlı Kuvvetler Bando Okulları Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Hoşoğlu, “Tarihimizden aldığımız güçle, ana görevimiz, bize emanet edilmiş öğrencilerimizi çağın gereği olan bilgi birikimi ile donatmak, araştırıcı, sorgulayan, iyi insan, iyi vatandaş ve iyi asker olmanın erdemini benimsemiş astsubay adayları olarak yetiştirmektir” dedi.
Bando Okulları Komutanlığı’nda düzenlenen törenle Bando Astsubay Hazırlama Okulu 2014-2015 öğretim yılı açıldı ve Silahlı Kuvvetler Bando Okulları kuruluşunun 183. yıldönümü kutlandı. Törene, Okullar Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, Hava Kuvvetleri Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Emin Ayık, Bando Okulları Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Hoşoğlu, Öğretim Başkanı Bando Albay Ekrem Hacet, Silahlı Kuvvetler Bando Okulları Öğrenci ve Kurslar Komutanı Piyade Albay Ümit Öz ve diğer yetkililer katıldı.
Tören İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu’nun törene gönderdiği mesaj okundu.
Törende bir konuşma yapan Bando Astsubay Hazırlama Okulu Komutanı Piyade Kurmay Albay Hoşoğlu, bando okulunun 23 Kasım 1831 tarihinde kurulduğunu hatırlatarak, 30 Haziran 2003 tarihinde yapılan düzenleme ile ‘Silahlı Kuvvetler Bando Okulları Komutanlığı’ Türk Silahlı Kuvvetlerin vizyonuna ve 21. yüzyılın eğitim ihtiyaçlarına uygun olarak ‘Bando Astsubay Hazırlama Okulu’ ve ‘Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu’dan oluşan bir yapıya kavuştuğunu söyledi. Hoşoğlu, yeni yapılanma ile bando astsubayların eğitim seviyelerinin yükseltilerek, iki yıllık yüksekokul olmasıyla bando astsubaylarının ön lisans seviyesinde eğitim görmeleri imkanı sağlandığına dikkat çekti. Hoşoğlu, “Tarihimizden aldığımız güçle, ana görevimiz, bize emanet edilmiş öğrencilerimizi çağın gereği olan bilgi birikimi ile donatmak, araştırıcı, sorgulayan, iyi insan, iyi vatandaş ve iyi asker olmanın erdemini benimsemiş astsubay adayları olarak yetiştirmektir. Bu görevimizi yerine getirmenin azim ve kararlılığı içindeyiz” dedi.
Kurmay Albay Hoşoğlu, velilere seslenerek, “Evladımızı yuvanızdan koparıp vatan ve millet sevgisiyle yetişmesi için bizlere emanet ettiniz. Emanetiniz emin ellerdedir. Sizlerin evlatlarınıza göstereceğimiz yakın ilgi ve sevgi, onların geleceğini hazırlamakta en büyük güç olacaktır” ifadelerini kullandı.
Mezunlara yönelik olarak Hoşoğlu, bayrağı kendilerinden sonra gelenlere devrettiklerini söyledi.
Hoşoğlu’nun konuşmasından sonra ilk ders ‘Atatürk ve Atatürkçü Düşünce sistemi’ dersi’ Öğretim Başkanı Bando Albay Ekrem Hacet tarafından verildi.
İlk dersin Bando Albay Ekrem Hacet tarafından verilmesinden sonra, Bando Okulu tarihçesi okundu. Okulun 1952-1954 yılları arasında Bando Okulu’nda eğitim gören Emekli Bando Kıdemli Başçavuş Mustafa Ülkü’ye, Okullar Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz tarafından okul şilti verildi.
Daha sonra 2013-2014 öğretim yılı birincileri; 11. sınıf Ömer Başak, 10. sınıf birincisi Akın Duman ve 9. sınıf birincisi Cemil Arıkan ödüllerini Okullar Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz’ın, Tabur Kıdemlisi Metehan Bilücan ve Tabur Onur kıdemlisi Emre Kondakçı ödüllerini Hava Kuvvetleri Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Emin Ayık’tan, 12. sınıf Kıdemlisi öğrencisi Mehmet Akif Kılınç hediyesini silahlı Kuvvetler Bando Okulları Komutanı Piuyade Kurmay Albay Hasan Hoşoğlu tarafından verildi.
Başarılı olan kısımlara flamalar verilmesi ve müzik dinletisinin ardından törenin sonunda öğrenciler, ailelerine dönerek Okul Marşı’nı söylediler.