Silahlı Saldırıya Uğrayan Kaptanı 3 Suriyeli Öldürmüş

Silahlı Saldırıya Uğrayan Kaptanı 3 Suriyeli Öldürmüş

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kiralık lüks bir araç içerisinde ölü olarak bulunan kişinin Ahmet Genç değil, kaptan Mehmet Ecim olduğu belirlendi. Daha önce aracı kiralayan Genç’in kimliğini araçta unuttuğu öğrenilirken, olayla ilgili 3 Suriyeli sahilde gözaltına alındı.
Bodrum’un Bitez Mahallesi Pınarlıbelen Caddesinde meydana gelen olayda; iki araç tarafından önü kesilen 34 KY 9795 plakalı kiralık araç içerisinde bulunan kişi, uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüş, araçta bulunan kimlikten dolayı ölen kişinin 44 yaşındaki Ahmet Genç olduğu açıklanmıştı.
Olayın ardından soruşturma başlatan polis ekipleri, saldırıda ölen kişinin kullandığı aracın kiralık olduğunu tespit etti. Aracı kiralayan firma ile görüşen polis, silahlı saldırıda ölen kişinin Ahmet Genç olmadığını tespit etti. Genç’in kimliğinin araçta unuttuğu anlaşılınca, saldırıda hayatını kaybeden kişinin kimliğini belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Genişletilen soruşturma kapsamında ölen kişinin gemilerde kaptanlık yapan Mehmet Ecim olduğu belirlendi.
ARAÇLAR BULUNDU, ZANLILAR SAHİLDE YAKALANDI
Saldırıya karışan diğer iki araç ve iki saldırganın yakalanması için harekete geçen polis ekipleri, Özel Hareket desteği ile operasyon hazırlıklarına başladı. Olayın yaşandığı bölgedeki güvenlik kameralarını inceleme altına alan polis ekipleri, 34 KY 9795 plakalı aracın önünü kesen diğer iki aracın plakasını tespit etti.
Kiralık oldukları anlaşılan 34 GU 5503 plakalı araç Yalıkavak Mahallesinde, 06 KB 1377 plakalı araç ise farklı bir bölgede terk edilmiş vaziyette bulundu. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne getirilen ve üzerlerinde kan izleri bulunan araçlar incelemeye alındı. 06 plakalı aracın içerisinde yapılan aramalarda 1 adet tabanca ele geçirildi.
Bodrum’un giriş ve çıkışlarını tutan polis, eşkalleri belirlenen iki zanlı ve bir sürücüyü geniş bir bölgede aramaya başladı. Aramalar sonucu Suriye uyruklu oldukları tespit edilen 3 kişi, Kumbahçe Sahili’nde polis tarafından gözaltına alındı. Sağlık kontrolü içim hastaneye götürülen zanlıların, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilecekleri öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.