Şili:3 Avustralya:1

Şili:3 Avustralya:1

FIFA Dünya Kupası finallerinde B Grubu'nun ikinci maçında Şili ile Avustralya karşı karşıya geldi.

Maça hızlı başlayan Şili'de ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Charles Aranguiz, kaleciyi çalımlayarak topu kaleye doğru ortaladı. Çıkan karambolde top Alexis Sanchez'in önüne düştü ve Şilili golcü düzgün bir vuruşla 12. dakikada fileleri havalandırdı. Golün ardından temposunu düşürmeyen Şili, 14. dakikada farkı ikiye çıkardı. Sanchez'in pasında topla buluşan Jorge Valdivia, ceza sahası çizgisinden sert vurdu ve skoru 2-0 yaptı. Hücuma daha çok çıkan Avustralya, aradığı golü 35. dakikada buldu. Sağ kanattan Ivan Franjic'in ortasına iyi yükselen Tim Cahill, topu filelerle buluşturarak skoru 2-1'e getirdi.

Maçın geri kalanında oyunun kontrolünü elinde tutan Şili, ikinci yarının uzatma dakikalarında 3'üncü golünü buldu. Mauricio Pinilla'nın uzaktan şutunda top kaleciden dönerken, pozisyonu iyi takip eden Jean Beausejour, düzgün bir vuruşla takımının üçüncü golünü attı: 3-1 Maçın geri kalanında gol olmayınca Şili, gruptaki ilk maçında Avustralya'yı 3-1 yendi. 

İkinci yarıya daha derli toplu başlayan Avustralya, 52'inci dakikada Cahill ile bir gol daha buldu. Ancak sağ kanattan yapılan ortada rakip savunmanın bir adım önünde olan Cahill'in kafa vuruşunda ağlara giden gol ofsyat gerekçesi ile geçerli sayılmadı. Avustralya'nın etkili oyunu bir süre daha devam etti. 56'ıncı dakikada sol kanattan yapılan ortada Cahill bu kez hava topunu alamadı ama tüm savunmayı meşgul edince arkasında bekleyen Bresciano bomboş durumda topla buluşup etkili de bir vuruş yaptı. Şili kalecisi Bravo iyi bir refleks ile gole izin vermedi.


ÇİZGİSİ TEKNOLOJİSİ İLK KEZ İŞE YARADI
Maçın son yarım saatinde oyunun kontrolünü yeniden eline almaya başlayan Şili, 61'inci dakikada üçüncü gole çok yaklaştı. Alexis Sanchez'in pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Vargas, kaleciyi çalımladı ancak yavaş bir vuruş yapınca Avustralya savunması araya girerek golü önledi. Bu pozisyonda topun çizgiyi geçmediği gol çizgisi teknolojisi ile de kanıtlandı.