Silopi'de çatışma! Ölü ve yaralılar var

Silopi'de çatışma! Ölü ve yaralılar var

Polisin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğü, 10’a yakın kişinin de yaralandığı ileri sürülürken, silah seslerinin yükseldiği ilçe merkezine jandarma birlikleri de zırhlı araçlarla indi. Çatışmanın sürdüğü mahallede yangın çıktı.

Silopi’ni Başak ve Barbaros mahallelerinde PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri güvenlik güçlerinin girişlerini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için bugün saat 05.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri mahallelere kepçeler ve zırhlı araçlarla gitti. Polis ekiplerin mahallerde roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine polis de karşılık verdi.

SİİRT'TE PKK'LILAR VOR İSTASYONUNU YAKTI

Çatışmada roketatarın isabet ettiği kepçe yanarken 3 kişinin öldüğü, aralarında 1 polisin de bulunduğu 10’a yakın kişinin de yaralandığı iddia edildi. Ancak ölen ve yaralananlarla ilgili iddia resmi makamlar tarafından henüz doğrulanmadı.



Bu arada yaralıların götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi’nde acil hastalar dışında gelen hastalar kabul edilmedi. Güvenlik güçleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, acil hastalar dışında gelenlerin girişine izin verilmedi.



Silopi’nin Başak Mahallesi’nde çatışmalar devam ederken, İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait birlikler de zırhlı araçlarla ilçe merkezine inerek, stratejik noktalarda konuşlandırıldı. Helikopterler de havadan denetim yapmaya başladı.



Çatışmalar nedeniyle halk evlerine kapandı. Çatışmanın sürdüğü mahallede bazı evlerde yangın çıktığı haberleri geldi.



CİZRE’DE GECE YAŞANAN PATLAMA VE ÇATIŞMALARIN İZLERİ ORTAYA ÇIKTI

Şırnak’ın Cizre İlçesi Nusaybin Caddesinde dün gece PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarıyla polis arasında çıkan çatışma ve orta refüje konularak patlatılan tahrip gücü yüksek bombanın izleri, sabah gün aydınlandığında daha net ortaya çıktı. Çatışma ve patlamanın olduğu bölgede bir çok iş yerinin hasar gördüğü ve çok sayıda boş kovanların caddede bulunduğu görüldü.



Cizre’nin Nur Mahallesindeki Nusaybin Caddesini dün gece barikatlarla kapatan YDG-H’lilerin polis ile çatışması ve gece patlattıkları patlayıcının izleri sabah saatlerinde gün aydınlandığında daha net ortaya çıktı. Dün gece çıkan ve 2 polisin yaralandığı patlama ve çatışmadan sonra sabah saatlerinde olay yerine gelenler, gördükleri manzara karşısında adeta dehşete düştü. Savaş alanını andıran görüntülerin olduğu cadde üzerinde orta refüje konularak patlatılan tahrip gücü yüksek patlayıcının patlaması sonucu çok sayıda iş yerinin hasar gördüğü görüldü. Cadde ortasında dün gece kullanılan silahların yüzlerce boş kovanları bulunurken, Belediye ekipleri dün gecenin izlerini silmek için temizlik çalışmalarına başladı.

ULUDERE KAYMAKAMLIĞI'NA TACİZ ATEŞİ

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı binalarına taciz ateşi açıldı.

Bir grup terör örgütü üyesi, ilçe merkezindeki kaymakamlık, emniyet ve jandarma binalarına eş zamanlı uzun namlulu silahlarla saldırdı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırılarda can kaybı ve yaralanan olmadı. Karanlıktan yararlanarak izini kaybettiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.




DİYARBAKIR’DA 8 PKK’LI TUTUKLANDI, YOL KESEN 7 KİŞİ YAKALANDI

Diyarbakır’ın Ergani İlçesinde eylem hazırlığı yaparken yakalanan PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH)’ne mensup 8 kişi tutuklandı. Diyarbakır kent merkezinde ise yol kesen ve Terör örgütü adına eylem düzenleyen 7 kişi yakalandı.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Ergani ilçesinde 03.08.2015 tarihinde PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda, eylem hazırlığı yapan 8 kişi gözaltına alındı. Yakalanan sanıkların evlerinde yapılan aramalarda 1 Glock marka tabanca, 9 mm çapında 15 mermi, 17 boru tipi el yapımı patlayıcı, 3 kilogram civarında patlayıcı madde, eylemlerde kullanılmak üzere kıyafet malzemeleri ve örgütsel döküman ele geçirildi. Yaşları 20-25 arasında değişen V.A., M.G., A.K., M.G., A.A., K.A., E.O. ve B.A. Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandı.