Silopi’nin 100 Yıllık Su Sorunu Tarih Oluyor

Silopi’nin 100 Yıllık Su Sorunu Tarih Oluyor

Şırnak’ın Silopi İlçe Belediyesi Eşbaşkanları Emine Esmer ve Seyfettin Aydemir, ilçe merkezinde yapımı devam eden Nevruz alanında incelemelerde bulundu. Burada konuşan Aydemir, "İlçemizin 100 yıllık su sorunu tarih olacak" dedi.
Silopi Belediye Eşbaşkanları Emine Esmer ve Seyfettin Aydemir, DBP, HDP ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri ile beraber Silopi Yenişehir Mahallesi Devlet Hastanesi karşısında bulunan Nevruz alanı ile Karşıyaka Mahallesi’nde yapımı devam eden Su Arıtma Tesisi çalışmalarını yerinde inceledi.
Nevruz alanında çalışan işçilerden bilgi alan Aydemir, Silopi halkının 100 yıllık su sorununun çözüleceği müjdesi verdi. İlçe merkezinde yapımı devam eden Nevruz alanı ve su arıtma tesisi hakkında konuşan Aydemir, "İlçemizde yapımı devam eden projelerimizi ziyaret ediyoruz. Bize eşlik eden HDP ve DBP ilçe teşkilatımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Seçim sürecinde halkımıza verdiğimiz sözler vardı. Bu sözlerimizi yerine getirmek için bugün projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bu projelerden bir tanesi de Silopi halkının ihtiyacı olan bir festival alanı, bir nevruz alanıydı. Silopi halkına verdiğimiz sözleri bu 5 yıl içerisinde gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki günlerde ilçemizde şehir içi yolcu taşımacılığında kullanmak üzere 10 tane yarım otobüsümüz geliyor. Temizlik alanında kullanmak için 5 tane çöp aracımız geliyor. Yani kısacası Silopi halkına verdiğimiz bütün sözleri önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğiz" dedi.
"500 BİN KİŞİYE YETECEK SU PROJESİ"
Karşıyaka Mahallesi’nde Silopi’nin 100 yıllık sorunu olan su sorununu çözüme kavuşturacaklarını ifade eden Aydemir, "Şu anda arıtma tesisimizde çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Önümüzdeki sonbahar mevsiminde Silopi halkına su verilmeye başlanacaktır. Bu proje ile ilçemizin 100 yıllık su sorunu çözüme kavuşmuş olacak. Suyumuz Hezil Çayı barajından gelecek. Şuan suyun akışı çalışmaları tamamlanmıştır. Arıtma tesisimiz Ekim ya da Kasım ayında faaliyete girecektir. Bu proje ile Silopi nüfusu 500 bine dahi çıkarsa rahatlıkla ilçenin su ihtiyacı potansiyelini karşılayacağı gibi ilçenin 100 yıllık su sorununu ortadan kaldıracaktır" diye konuştu.
"İPEKYOLU YENİ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK"
İlçenin diğer sorununun İpekyolu olduğunu kaydeden Aydemir, "İpekyolu karayolları denetiminde bulunduğundan dolayı bu yolda belediyemiz hiçbir faaliyet yürütemiyordu. Eşbaşkanımız Emine Esmer, 2-3 defa Ankara’ya giderek ulaştırma bakanlığı ile görüştü. Yapımı süren çevre yolunun biran önce bitmesi ve ödeneklerin gönderilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığı, ilçe merkezinden geçen İpekyolu için Eşbaşkanımız Emine Esmer’e önümüzdeki yaz tatilinde hazırlanan proje ile alt yapı, üst yapı ve ışıklandırma çalışmalarının yapılacağı konusunda söz verildi. Bu projelerimizin tamamlanması ile yeni projelerimiz arka arkaya gelecektir" şeklinde konuştu.
Kürtçe açıklama yapan Emine Esmer ise, "Seçimle beraber verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 21 Mart Nevruz kutlamalarını yapımı devam eden Nevruz alanında kutlayacağız" ifadelerini kullandı.
Yapılan açıklamalar sonrası, belediye eşbaşkanları projeleri yürüten mühendis ve işçilerle kısa bir toplantı yaptı.