Silvan’da yaralanan polis şehit oldu

Silvan’da yaralanan polis şehit oldu

Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki 3 mahallede sokağa çıkma yasağı sürüyor. Önceki gün saat 05.00’da hendek ve barikatların bulunduğu Tekel, Mescit ve Konak Mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan ilçesinde operasyonlar sürüyor. Şiddetli çatışmalar nedeniyle Diyarbakır ve Ankara’dan takviye özel harekat birliklerinin gönderildiği ilçede, dün akşam saatlerinde ara verilen operasyona, bugün sabah saatlerinde yeniden başlandı.
Polis, teröristleri ve açtıkları hendekleri etkisiz hale getirmek için sabah saatlerinde bir kez daha söz konusu mahallelerdeki ara sokaklara girdi. Güvenlik güçlerinin sokağa girişi sırasında pusuya yatan bir terörist tarafından kanas ile ateş açılması sonucu bir polis memuru başından yaralandı. Yaralı polis, ambulansa kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’nde tedavi altına alındı.
Olayın ardından ilçedeki çatışmalar bir kez daha şiddetlendi. Yoğun çatışmalar ve sıcak temasların yaşandığı ilçe, silah ve bomba sesleriyle yankılanıyor. İlçede, helikopterlerin de havadan destek verdiği operasyon sürüyor.