Silvan’ı Karıştıran 1 Kişi Elindeki Cephanelikle Birlikte Kıskıvrak Yakalandı

Silvan’ı Karıştıran 1 Kişi Elindeki Cephanelikle Birlikte Kıskıvrak Yakalandı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde son günlerde meydana gelen toplumsal olaylarda halkı kışkırtarak güvenlik kuvvetlerine karşı dolduruşa getiren ve bütün olaylara bizzat katıldığı tespit edilen, ortalığı sürekli karıştırdığı için ’Silvan mikseri’ lakabı ile anılan 1 kişi, Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen bir operasyonda silah, el bombası ve çok sayıda mühimmat ile birlikte yakalandı.
Edinilen bilgiye göre Silvan ilçesinde sürekli olarak çıkan olayların önlenmesi için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ortak bir çalışma yürütüldü. Yürütülen çalışmalarda olayları kışkırttığı tespit edilen ve bütün olaylara bizzat katılarak halkı galeyana getiren F.E. isimli bir şahıs tespit edildi. Güvenlik kameraları görüntülerini incelemeye alan ekipler, zanlının çıkan bütün olaylarda halkı kışkırttığını tespit ederek operasyon yaptı. Yapılan operasyonda F.E. isimli şahıs, 1 adet el bombası, 49 adet değişik silahlara ait fişek, 98 gram toz esrar, 35 gram kubar esrar, 2 adet değişik markalarda tabanca, 2 adet şarjör, 2 adet hassas terazi ile birlikte kıskıvrak yakalandı.
Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda elindeki cephanelikle birlikte yakalanan zanlının 4 ayrı ’Kasten adam öldürme’ suçundan, devam eden 6 ayrı suçtan arandığı belirtildi. Olaylarda halkı güvenlik kuvvetlerine karşı kışkırttığı için karıştıcı anlamına gelen ’Silvan’ın mikseri’ lakaplı F.E. ifadesi alınmak üzere Silvan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Zanlının alınacak ifadesinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.