Simitçi baba 6 kişiye umut oldu

Simitçi baba 6 kişiye umut oldu

Uşak’ta simit fırınında çalışan 61 yaşındaki Hüsnü Balta geçen gün beyin kanaması teşhisiyle getirildiği özel hastanede beyin ölümünün gerekleşmesi sonucu, ailesinin rızası ile organları bağışlandı. Bağışlanan organlar, nakil bekleyen 6 hastaya umut olmak için Uşak’tan İzmir’e gönderildi.
Uşak’ta simitçilik yaparak geçimini sağlayan 61 yaşındaki Hüsnü Balta geçtiğimiz Çarşamba günü gecesi banyoda baygın şekilde oğlu tarafından bulunarak 112 acil yardım ekiplerince özel bir hastaneye tedavi için getirildi. Burada yapılan tüm girişimler sonuçsuz kalınca hastanın beyin ölümünün gerçekleştiği teşhisi konuldu. Hasta yakınlarının isteği doğrultusunda organlarının bağışlanması kararı verildikten sonra hummalı bir çalışma başladı. Uşak Medikal Park Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Doktor Bunu Çırpıcı’nın verdiği bilgilere göre beyin ölümü gerçekleşen Hüsnü Balta’nın bağışlanan organlarından böbrek, kornea, karaciğer ve pankreası, İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’nden gelen uzman ekipler tarafından alınarak nakil bekleyen 6 hastaya umut olmak üzere İzmir’deki hastanelere doğru yola çıktı.
Gece yarısı saat 02:30 sularından Uşak’a gelen uzman ekipler yaklaşık 3 saat operasyonun ardından organları başarılı şekilde aldılar. Beyin ölümü gerçekleşen Hüsnü Balta’nın organları alınmadan son kez ailesine gösterilerek ameliyathaneye götürüldü. Bu sırada aile yakınları Hüsnü Balta’ya son kez el sallayarak göz yaşları içerisinde vedalaşırken duygu dolu anlar yaşandı.

“BİZ BİR CAN KAYBETTİK AMA 5-6 CAN GERİ KAZANDIK”
Babasının organlarının bağışlanmasını sağlayan oğul İbrahim Balta, kardeşiyle birlikte organ bağışı kararı aldıklarını belirterek; “biz bir hasta kaybettik, fakat birkaç hastayı kurtarabiliriz düşüncesiyle böyle olmasını istedik. Kimin ne zaman öleceği belli değil. Babam sağlığında organ bağışına olumlu bakıyordu. Son günlerde haberlerde sıkça duyuyorduk Organ Bağışı haftası olduğunu. Babamızı bu hafta içerisinde kaybettik. Özellikle aileler bu konuda destek olmalı. Biz bir can kaybettik, inşallah 5-6 can geri kazanacağız.” dedi.

“HERKES BU İNSANLAR GİBİ CESUR YÜREKLİ OLMALI"
Uşak Medikal Park Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Doktor Banu Çırpıcı ise organ nakli ile şu bilgileri aktardı; “61 Yaşındaki Hüsnü Balta isimli hastamız beyin anevrizması tanısyla hastanemize 112 ekiplerince getirildi. Yaklaşık 40 saat süren takip sonucunda hastamızın beyin ölümü tanısı konuldu. Bu süreçten sonra ailenin de rıza doğrultusunda organ nakil işlemleri başlatıldı. İzmir Ege Üniversitesi Hastanesinden gelen arkadaşlarımız 2 böbrek, 2 kornea, karaciğer ve pankreası başarılı bir şekilde alarak, Ege Üniversitesi ve Şifa hastanelerinde nakil bekleyen hastalarımıza ulaştırmak için yola çıktılar. Yakınlarımızı kaybettiğimizde hepimiz duygusal oluyoruz. Biz bugün gerçekten çok duygusal anlar yaşadık. Bu cesur yürekli aile hepimize örnek olmalı. Onlarca hayatını kaybeden kişilerin organları toprak altında çürüyor. Halbuki bu insanlar gibi cesur yürekli olarak bu tür yapılacak organ bağışlarıyla milyonlarca bir yandan ölümü bir yandan organ nakli bekleyen insanlara şifa olunabiliyor.” dedi.