Şimşek, Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Şimşek, Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde LYS de yüksek puan alarak dereceye giren öğrenciler, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek tarafından bin TL para ödülü ile ödüllendirildi.
Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in makamında düzenlenen ödül törenine, Kaymakam Levent Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, meclis üyeleri ve üniversite sınavında başarılı olan öğrenciler ile velileri katıldı. Kaymakam Levent Kılıç, Sorgun’da eğitim öğretim kalitesinin her yıl katlayarak arttığını ve bundan sonra da kesintisiz olarak artmaya devam edeceğini söyledi. Kılıç, Sorgun’a ilk geldiği yılda üniversite kazanan öğrenci sayısının 100-150 arasında olduğunu, ancak şimdilerde bu sayının 600 e yaklaştığını ve yüksek puan alarak önemli üniversitelere giren öğrenci sayısının 100 ün üzerinde olduğunu belirtti.
Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise yaptığı konuşmada, belediye olarak ilçede başarılı öğrencileri yıllardır ödüllendirerek teşvik etmeye çalıştıklarını belirterek, “Son yapılan Yerel Seçimlerle vatandaşlarımız bana 5 yıl daha görev verdi. Bu, sizlere 5 yıl daha destek olacağımız anlamını taşıyor. Bu gün burada 12 tıp fakültesi, 5 hukuk fakültesi ve 4 diş hekimliği fakültesini kazanan 21 öğrencimize biner lira para ödülü vereceğiz. Öğrencileri ödüllendirmekte ki amacımız, öğrencilerimizi teşvik etmektir. İnşallah başarılı bu öğrencileri gören diğer öğrencilerimizde daha çok çalışıp daha başarılı olurlar. Biz her zaman iyi bir örnek oluşturan başarılı öğrencilerimizin yanındayız. Öğrencinin gayreti, idarecilerimizin yönlendirmesi ve öğretmenlerimiz özverili çalışmaları ile başarı kazanılıyor. İleride Sorgun’un yetiştirdiği ideal insanlar geldiği zaman sizler akla geleceksiniz” dedi. Konuşmaların ardından öğrencilere biner lira para ödülü verildi.