Sinankent Kooperatifi Üyelerinden Mevcut Yönetime Tepki

Sinankent Kooperatifi Üyelerinden Mevcut Yönetime Tepki

Sinankent Kooperafi üyeleri mevcut yönetimin yapmış olduğu çalışmalardan rahatsızlık duydukları gerekçesiyle akşam saatlerinde toplanarak basın açıklaması yaptı.
Sinankent Kooperatifi üyelerinden Ahmet Özmen üyeler adına basın açıklamasını yaptı. Özmen açıklamasında, "Arkadaşlarımızla birlikte Ağustos’un 31’inde yapılacak genel kurulla ilgili mevcut yönetimin şuana kadar yapmış olduğu icraatlarından duyduğumuz rahatsızlığı dile getirmek için hep bir araya toplandık. 2 yıl önce maalesef usulsüz üye kaydıyla ‘kazandık’ diye sevindikleri genel kurul ile ilgili davamız devam etmektedir. Kaydettikleri 100 üyeyi ihraç ettirdik. O 100 üyenin içinde maalesef devlet memurları divanımızı yönetti. Biz üyelerde bunları hak etmedik. Şuan üyelerimizi genel kuruldan önce 3-5 kuruş para dağıtarak Kayseri kamuoyuna ‘kooperatifimizi feshettik, başardık, bitirdik’ diye haber kanallarında boy gösteren mevcut yönetim halen 1,5 yıl önce bitirmiş olduğu mantolama bedelini bile açıklayamadı. Kooperatif yönetimindeki bazı arkadaşlar bizleri ‘iftira’ atıyor diye karakollara şikayet ettiler. Biz iftira atmıyoruz. Yönetimdeki hiçbir arkadaşımızla şahsi bir meselemiz yok ama mevcut yönetimin icraatları ile uyguladıkları yöntemlerle ilgili problemimiz var" diye konuştu.
’Buradaki kalabalık dar gelirli insanların oluşturduğu Sinankent sakinleridir’ diyen Özmen, "Alınteri ile, emekleri ile çocuğunun rızkından esirgeyerek ödediği kooperatifi 100 bin liranın üzerinde mal eden mevcut yönetime buradan sesleniyorum; Genel kurulumuzu sadece biz üyelerle yapalım. Genel kurula çıktığınız zaman sormuş olduğumuz ortaklıklar, binalarımızın satışı, paraların nasıl harcanmış olduğunu ya dürüstçe cevap verin yada bu üyelerin karşısında artık ‘biz bitirdik, başardık’ diye övünmeyi bırakın. Bize ‘50 bin liraya mal edeceğiz’ dedikleri daireler 100-110 bin lirayı geçti. Bugün ‘para dağıtıyorum’ diyen insanlar bankalara esir edildi. Yapılacak olan genel kurulda bizleri aydınlatırsanız. Biz muhalif arkadaşlar aday olmayacağız, sizleri destekleyeceğiz ama sizde o kürsüye çıktığınızda dürüstçe bu üyeleri aydınlatabilirseniz. Bizde en büyük destekçiniz olacağız" şeklinde konuştu.