Sincarlı Yezidiler Ergani’ye Yerleşecek

Sincarlı Yezidiler Ergani’ye Yerleşecek

Diyarbakır’ın Ergani İlçe Belediyesi, IŞID saldırılarından kaçarak Diyarbakır’a gelen Yezidilerin bir bölümünü Ergani ilçesine yerleştirecek.
Yaklaşık 500’e yakın Yezidi’nin konaklaması için belediye tarafından Yenişehir semtinde daireler kiralanarak konaklama için hazır hale getirildi. Ergani Belediyesi Eşbaşkanı Ramazan Kartalmış, Diyarbakır’daki toplama merkezinde bulunan Yezidi ailelerden 500’e yakın kısmının Ergani’de iskan edileceğini, bu bağlamda ilçedeki sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları ve Ergani halkının gerekli yardımı ve hassasiyeti göstermelerini istedi. Kartalmış, "Diyarbakır’daki toplama kamplarında bulunan 500’e yakın Yezidi’nin ilçemize gelmesi ihtimaline karşın belediye olarak yoğun bir hazırlık yürütüyoruz. İlçemizdeki sitelerde konutlar kiralayarak hazırlık yaptık. Vatandaşlarımızdan da bu insanlarımızın asgari yaşam koşullarını sağlayabilmesi için gerekli yardımları yapmalarını bekliyoruz. Bu konuda Ergani halkından duyarlılık bekliyoruz. Biz şuna inanıyoruz, bu mesele bir etnik halkın meselesi değil bu bir insanı tavır meselesidir. Bizi insan yapan temel değerlere sahip çıkmamızla ilgili bir sorundur. Bu insanlar her şeylerini geride bırakarak geldiler. Ve bugün bu insanlar sadece güvenlik istiyorlar, temel insanı asgari yaşamlarını azda olsa sürdürmek istiyorlar. Bu bağlamda Ergani halkının gelen insanlara gerek gıda gerek daha farklı imkanlar sağlayarak sahip çıkmalarını bekliyoruz" dedi.
Yezidi ailelerin acil olarak yatak, yastık, battaniye, evsel ihtiyaçlar ve gıda ihtiyacı olduğunu belirten Kartalmış, yardımda bulunmak isteyenlerin yardımlarını Ergani Belediye Sarayı’nın altında bulunan yardım toplama noktasına getirmeleri çağrısında bulundu.