Sincik Malatya Yolu Tamamlandı

Sincik Malatya Yolu Tamamlandı

Sincik Malatya yolunda devam eden yol genişletme ve asfalt çalışmaları tamamlandı.
2002 yılından beri yol genişletme çalışmalarının devam ettiği, Sincik ilçesine bağlı Serince, Sakız, Balkaya, Arıkonak, Geçitli ve Aksu grup köy yolu ve aynı zamanda Sincik Malatya bağlantı yolu olan bu güzergahta yapılan çalışmalar sona erdi.
Sincik Kaymakamı Dr. Bülent Güven, 2002 yılından beri yürütülen çalışmalar ile birlikte 2014 yılı yatırım programı kapsamında ihalesi yapılan 21 km yol genişletme ve asfalt çalışması ile birlikte Sincik-Malatya arasındaki yol yapım çalışmalarının tamamlandığını söyledi.
Kaymakam Güven, Sincik-Malatya yolunda 2002 yılından beri yol genişletme ve asfalt çalışmalarının devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: "İlçemiz sınırlarında yer alan 50 kilometrelik yolun 30 kilometresinde genişletme ve asfalt çalışması yapılmış durumda. Malatya ili kendi sınırları içerisinde yer alan bölgede daha önce yol genişletme ve asfalt çalışmalarını tamamlamıştı. İlçemiz sınırlarında yer alan 50 kilometrelik yolun kalan 21 kilometrelik stabilize kısmını da, 2014 yılı yatırım programı kapsamında Adıyaman İl Özel İdaresi ve KÖYDES, bütçesinden ilçemize ayrılan kaynağın tamamına yakınını Sincik Malatya yolunun tamamlanması için kullandık. İşi alan yüklenici firma taahhüt ettiği süre içerisinde işi tamamladı. Ayrılan ödeneğin yetersiz olması nedeniyle kalan 3 kilometrelik kısmı içinde sayın valimizin talimatı doğrultusunda aktarılan ödenekle tamamlamış olduk, Böylece Sincik Malatya arasında yer alan 70 kilometrelik yolun tamamı asfaltlanmış oldu. Sincik Malatya arasını bir saate indirmiş olduk. Nisibbi köprüsünün tamamlanmasıyla Sincik üzerinden Malatya’dan Şanlıurfa’ya 2,5 ile 3 saate ve Malatya’dan Diyarbakır’a 3 saatte varılacak olup Sincik Malatya yolu Türkiye’nin dört bir yanından Adıyaman’ın tarihi ve kültürel yerlerini görmek için önemli bir alternatif yol olacaktır.”