Sındırgı Belediyesi ’e-belediye’ Sistemine Geçiyor

Sındırgı Belediyesi ’e-belediye’ Sistemine Geçiyor

Sındırgı Belediyesi ’E-Belediye’ sistemine geçiyor.
Balıkesir’in Sındırgı Belediyesinde “e-belediye” sistemi uygulamasına geçilmesi için gerekli altyapı çalışmalarına başlandı.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “e-belediye” sistemi şu anda test aşamasında olup yakın zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi. Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından vatandaşlara daha iyi ve çağdaş hizmet vermek amacıyla Elektronik Belediyecilik (e-belediye) uygulamasına geçilmesi için çalışmalara başladı. Sındırgı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Metin Çelik konu ile ilgili olarak, “6360 sayılı Büyükşehir Yasası gereği tüzel kişiliği sona ererek Sındırgı Belediyesi’ne bağlanan Yaylabayır, Yüreğil ve Gölcük, Belediyeleri ile yine belediyeye mahalle olarak bağlanan köylerdeki sicili olan mükelleflerimizin sicil bilgilerini tek sicil numarası olarak birleştirmesi için çalışmalara başladık" dedi.
Sındırgı’yı çağdaş ve marka bir kent haline getirebilmek için teknolojinin sunduğu olanaklardan en iyi şekilde yararlanmayı arzuladıklarını belirten Başkan Yavaş, “Vatandaşlarımızın belediyelerine en kolay şekilde ulaşabilmeleri için “e-belediye” uygulamasına geçilmesi kararlaştırılmıştır. Bilgi işlem Müdürlüğümüz tarafından gerekli çalışmalara başlandı. Büyükşehir Yasası gereği kapatılan eski beldelerimizdeki mükellef bilgilerinin güncellenmesi için sicil servisi oluşturduk. Gerekli güncellemeler ve alt yapı hazırlıklarının tamamlanmasından sonra “e-belediye” uygulamasını hizmete sokacağız. Vatandaşlarımızın başta ödemeler olmak üzere belediye ile ilgili her türlü iş ve işlemlerine internet ortamında ulaşabilecekleri “e-belediye” uygulamasını önümüzdeki günlerde hizmete almayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Yavaş, bu konuda uzun süredir devam eden çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, vatandaşların istediği her an oturduğu yerden internet ortamında belediye ile diyalog kurabileceğini söyledi.