Sinop’ta Koyunları Telef Olan Üreticiler Yardım Bekliyor

Sinop’ta Koyunları Telef Olan Üreticiler Yardım Bekliyor

Sinop’un Ayancık’ın ilçesine bağlı Doğanlı köyünde 200 küçükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi.
Koyun yetiştiriciliği işi yapan Ersin Turan, Recep Öztürk, Mesut Öztürk ve İlker Öztürk, hayvanlarının yakalandığı hastalıktan telef olduğunu, ancak teşhisin konulamadığını söyledi. Ortaklardan İlker Öztürk yaptığı açıklamada, "6 Ocak’tan bu yana benim 70 Koyun, 70 Kuzu olmak üzere toplam 140 adet küçükbaş hayvanım telef oldu. Diğer arkadaşımız Mesut Öztürk’ün ise 30 koyun, 30 kuzusu telef oldu" dedi.
Başlayan ölümlerin artarak sürdüğünü belirten hayvan yetiştiricisi İlker Öztürk, “Perişan olduk. Tüm devlet kademelerine durumu duyurduk. Ancak kimseden yeterince ilgi ve yardım göremedik” şeklinde konuştu.
Burayı banka kredisi ile oluşturduklarını belirten Öztürk, “İstanbul’da birilerine kapı kulu olmaktansa baba ocağında dede mesleğini yapalım dedik. Ancak devletin ilgisizliği ve bizi yalnız bırakmaları sonucu pişman olduk. Ayancık İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden bir veterineri köyümüze götürdük. Bize Samsun’a götürmemizi söyledi. Bunu da yaptık. Şu anda bir teşhis yok. Dolayısıyla tedavi de söz konusu değil. Ancak ölümler de son hızla sürüyor” diyerek yetkililerden yardım istedi.