Sırbistan’ın Ankara Büyükelçisi Vucetic, Vali Vekili Eren’i Ziyaret Etti

Sırbistan’ın Ankara Büyükelçisi Vucetic, Vali Vekili Eren’i Ziyaret Etti

Sırbistan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Danilo Vucetic, Antalya Vali Vekili Turan Eren’i makamda ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Antalya Vali Vekili Turan Eren, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin 600 yıldan bu yana sürdüğünü ifade ederek, “Bugün Sırbistan ile ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkilerimiz son derece iyidir. Daha da geliştirilmelidir. Tarihten gelen yakınlığımız nedeniyle daha güçlü ekonomik ve siyasi ilişkilerimiz olmalıdır” dedi.
Vali Vekili Eren, 12 milyon turistin geldiği Antalya’nın Türkiye’nin önemli kentlerinden biri olduğuna işaret ederek, “Bölgemize 100 bine yakın Sırbistan vatandaşı da geliyor. Sırplarla ilgili özel oluşan hiçbir problem yok. Sırp turist sayısı daha da artacaktır. Burada bir temsilciliğinizin bulunması son derece önemlidir” diye konuştu.
Vali Vekili Turan Eren’e teşekkür eden Büyükelçi Vucetic de, Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olduklarını ve ilişkilerin birçok alanda gelişmeye devam ettiğini belirtti. Sırbistan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Danilo Vucetic, “Bu yeterli değil. Türkiye’nin katkılarıyla bizim ekonomimiz biraz daha canlanacak. Bu özel konuyu yarın Antalya Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile görüşeceğiz” dedi. Sırbistan’dan Akdeniz bölgesine yaklaşık 100 bin turist geldiğini ifade eden Vucetic, “Antalya’da diplomatik temsilciliğimiz bulunmuyor. Düzenli olarak Antalya’ya gelen vatandaşlarımız nedeniyle burada fahri konsolosluk düzeyinde bir temsilcilik açmayı planlıyoruz. Özellikle yaz sezonu boyunca buradaki temsilciliğin buradaki kurumlarla büyükelçilik arasında bir bağ kurması bakımından önemli görünüyor” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda Büyükelçi Vucetic’e EXPO 2016 Fuarı’nın sembol çiçeği Şakayık plaketi ve ‘Üç Dilek’ kitabını hediye edildi. Büyükelçi Vucetic de Vali Vekili Eren’e İvo Andric’in ‘Drina Köprüsü’ kitabını hediye etti.