ŞIRNAK VALİSİ İPEK, YARALI ASKERİ ZİYARET ETTİ

ŞIRNAK VALİSİ İPEK, YARALI ASKERİ ZİYARET ETTİ

Şırnak Valisi Hasan İpek, dün Uludere ilçesi Ortasu köyünde kaçakçıların taşlı saldırısı sonucu ağır yaralanan askeri tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.
Vali İpek, Şırnak Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı astsubay kıdemli başçavuş Ali Kızılay’ı (24) ziyareti sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Kızılay’ın durumunun iyiye gittiğini ifade eden Vali İpek, “Dün Uludere ilçemi Ortasu köyümüzde sınırda yaptığı görevden dönerken, Ali Kızılay kardeşimiz kaçakçıların saldırısına uğradı. Taşla, ciddi bir yaralanması oldu. Ona geçmiş olsun demeye geldik. Hayati tehlikesinin henüz geçmediğini fakat doktorlardan durumumun iyiye gittiği bilgisini aldık. Sevindik. Ailesi ve kardeşleri burada onlara geçmiş olsun dedik” dedi.
Şırnak Valisi Hasan İpek konuşmasının devamında şu açıklamalarda bulundu:
“Bu vesileyle şunu belirtmek istiyorum. Uludere, Ortasu, Gülyazı, Yekmal bu bölgelere, hitap edecek bir şekilde bakanlar kurulundan Gülyazı isminde bir sınır kapısı açılmasını devlet olarak kararlaştırdık. Geçtiğimiz mart ayında Şırnak’ta bununla ilgili protokolleri ırak hükümetiyle birlikte Hakkâri, Şırnak Duhok ve Erbil valileriyle biz bunu kararlaştırdık. Maalesef yine Irak’ta kandil tarafından kaynaklanan bir sıkıntı sebebiyle Iraklılar bu kapının açılmasını pek fazla sıcak bakmadılar. Çünkü bizim kontrolümüzde olmayan bir yer diye karşı çıktılar. Bu anlamada biz bir an önce Gülyazı kapısının bölge halkının hizmetine açılması, bu tür olayların sona ermesini bekliyoruz ve istiyoruz. Devletin üstüne düşen her türlü görevi ve her türlü kolaylığı biz gösteriyoruz. Fakat buna rağmen halkın huzurunu, rahatını bozmak isteyenler bu tür olaylara sebebiyet veriyorlar. İnşallah bu bölgenin kaçakçılıkla ilgili problemini, oraya yapılacak kapı ile birlikte çözülür ve bölge halkı ve güvenlik güçlerimiz huzur bulur.” İpek ayrıca olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini aktararak, “Savcılık tarafından soruşturma devam ediyor. Şuanda herhangi bir gözaltı veya tutuklama yok. Uludere başsavcılığı olayı aydınlatmaya çalışıyor” dedi.