ŞIRNAK’TA ASKERE GAZ BOMBASI VE TAŞLI SALDIRI

ŞIRNAK’TA ASKERE GAZ BOMBASI VE TAŞLI SALDIRI

Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortasu Köyü Salatalık Pınarı bölgesinde kaçakçılığa engel olmak maksadıyla jandarma komandolar tarafından icra edilen keşif, gözetleme ve pusu faaliyetinden yaya olarak dönüş esnasında, askerlere el yapımı gaz bombası ve taşlı saldırıda bulunuldu. Saldırı esnasında bir asker başına isabet eden taştan dolayı ağır yaralandı.
Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 15-20 kişilik bir grup tarafından, Şırnak’ın Uludere Ortasu Köyü Salatalık Pınarı bölgesinde kaçakçılığa engel olmak maksadıyla bir Jandarma Komando unsuru tarafından; icra edilen keşif, gözetleme ve pusu faaliyetinden yaya olarak dönüş esnasında, Ortasu Köyü içerisinde evlerin çatısından askerlere el yapımı gaz bombası ve taşlı saldırıda bulunulduğu belirtildi.
Yapılan saldırıya, askerler tarafından gaz bombası ile karşılık verildiği belirtilen açıklamada, taşlı saldırıda, bir askerin başından hayati tehlikesi olacak şekilde yaralandığı kaydedildi. Yaralı askerin kafatası kemiğinde beş santim uzunluğunda kırık tespit edilmesi nedeniyle, askerin ileri tetkik ve tedavisi için Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildiği ifade edilen açıklamada, Şırnak Devlet Hastanesinde yapılan muayene sonucu beyin kanaması şüphesiyle aynı gün saat 21.45’te ameliyata alındığı ve 31 Ocak 2015 tarihinde saat 00.30’da ameliyattan çıkan askerin tedavisine, Şırnak Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde devam edildiği bildirildi.