Şirnak’ta Kadınlara Korunma Yolları Anlatıldı

Şirnak’ta Kadınlara Korunma Yolları Anlatıldı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir etkinlikle kadınlara şiddeti nasıl engelleyecekleri ve nasıl korunacakları hakkında bilgilendirme yapıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Psikolog Özgü Sivri ‘Kadına Yönelik Şiddet’ ve Psikolog Evin Bilmedi ise ‘6284 Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’ konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Yapılan sunuma Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yarımcısı Fatma Elçi, KAMER Vakfı İl Temsilcisi Gündüz Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kuaför, dikiş, nakış ve iğne oyası kursiyerleri ile vatandaşlar katıldı.
Sunumdan memnun kaldıklarını ifade eden katılımcılar bilgilendirmeden sonra haklarını daha iyi bildiklerini ifade ederek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne teşekkür etti. KAMER Vakfı Şırnak İl Temsilcisi Gündüz Avcı, “Ben haklı şiddet yoktur diyorum. Sunum çok güzeldi. Çok net bir sunum oldu. Soru soracak hiçbir şey bırakmamışlardı. Çok açıklayıcıydı” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı ve Kadın Hizmetleri’nde görevli Fatma Elçi ise “Kadına şiddete karşı ulusal dayanışma günü. Bizimde görevimiz kadınlarımızı buna karşı bilinçlendirmek. Bu konuda neler yapmaları gerektiğini öğretmek ve anlatmak için kadınlarımızı buraya topladık. Bu konuda sunumlarımızı gerçekleştirdik. Şırnak’ta kadına yönelik şiddet biraz daha azaldı. Bu durum bizi gerçekten sevindirdi” diye konuştu.